Komentara: 26
Pregleda: 1862
Foto

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

25.05.2023. u 12:32h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem cveća kod spomenika Josipu Brozu Titu, u "IV Mini Jugoslaviji", komunisti Subotice obeležili su Dan mladosti.
Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

Iako je prošlo 43 godine od smrti doživotnog predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita i više od tri decenije od raspada ove države, u Mini Jugoslaviji sve je isto, a i Tita ima. Kod njegovog spomenika danas je položeno cveće, a omladinci koji poštuju vrednosti bivše "Juge" zaputili su se sa štafetom u Beograd.

- Nažalost, početkom meseca naše društvo pogodile su dve tragedije i zbog toga mi danas ne obeležavamo Dan mladosti uz pesmu, igru i sportske aktivnosti. Štafetu i poruku mladih iz Subotice odnećemo u Kuću cveća i na taj način nastavljamo da negujemo tradiciju. Želimo da mladi budu više uključeni u proces donošenja odluka, da se više pitaju i da se njihov glas bolje čuje - ističe Goran Gabrić, predsednik "Mini Jugoslavije".

Naša sugrađanka Jadranka Majlat sa setom se priseća proslave Dana mladosti u bivšoj Jugoslaviji, ali i mirnog, spokojnog i sigurnog života koji je, kako navodi, bio zagarantovan svim vrednim ljudima i njihovim porodicama.

Meni je život u Jugoslaviji bio predivan, kad se setim tih vremena oči mi odmah zasuze. Obrazovanje je bilo besplatno, imali smo sigurno zaposlenje, a zimovanje i letovanje nisu bili luksuz koji su mogli da priušte samo pojednici -  tvrdi Jadranka - Dan mladosti se proslavljao uz brojne manifestacije i sletove, a štafeta je prolazila kroz sve bivše republike.

Predsednik Komunista Subotice, Mikloš Olajoš Nađ veruje da će kako vreme odmiče vrednosti Jugoslavije biti sve više "na ceni".

- Bratstvo i jedinstvo i vaspitno-obrazovna funkcija škola su dve vrednosti koje su bile zastupljene u "Titovo doba", a danas su nam veoma neophodne. Pre svega, mi u Subotici želimo da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Kada su u pitanju škole, mi smo stava da na prvom mestu treba da bude njihova vaspitna funkcija, a tek potom obrazovna. Zalažemo se da se vrati ugled školi, učiteljima i nastavnicima. I dan danas srećem moju učiteljicu i prilazim joj sa ogromnim poštovanjem - zaključuje Olajoš Nađ.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 4 časova
Komentara: 26
Pregleda: 1862
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

dan mladosti

komunisti

mikloš nađ olajoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.