Komentara: 26
Pregleda: 2321
Foto

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

25.05.2023. u 14:32h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem cveća kod spomenika Josipu Brozu Titu, u "IV Mini Jugoslaviji", komunisti Subotice obeležili su Dan mladosti.
Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

Iako je prošlo 43 godine od smrti doživotnog predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita i više od tri decenije od raspada ove države, u Mini Jugoslaviji sve je isto, a i Tita ima. Kod njegovog spomenika danas je položeno cveće, a omladinci koji poštuju vrednosti bivše "Juge" zaputili su se sa štafetom u Beograd.

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

- Nažalost, početkom meseca naše društvo pogodile su dve tragedije i zbog toga mi danas ne obeležavamo Dan mladosti uz pesmu, igru i sportske aktivnosti. Štafetu i poruku mladih iz Subotice odnećemo u Kuću cveća i na taj način nastavljamo da negujemo tradiciju. Želimo da mladi budu više uključeni u proces donošenja odluka, da se više pitaju i da se njihov glas bolje čuje - ističe Goran Gabrić, predsednik "Mini Jugoslavije".

Naša sugrađanka Jadranka Majlat sa setom se priseća proslave Dana mladosti u bivšoj Jugoslaviji, ali i mirnog, spokojnog i sigurnog života koji je, kako navodi, bio zagarantovan svim vrednim ljudima i njihovim porodicama.

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

Meni je život u Jugoslaviji bio predivan, kad se setim tih vremena oči mi odmah zasuze. Obrazovanje je bilo besplatno, imali smo sigurno zaposlenje, a zimovanje i letovanje nisu bili luksuz koji su mogli da priušte samo pojednici -  tvrdi Jadranka - Dan mladosti se proslavljao uz brojne manifestacije i sletove, a štafeta je prolazila kroz sve bivše republike.

Predsednik Komunista Subotice, Mikloš Olajoš Nađ veruje da će kako vreme odmiče vrednosti Jugoslavije biti sve više "na ceni".

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti- Bratstvo i jedinstvo i vaspitno-obrazovna funkcija škola su dve vrednosti koje su bile zastupljene u "Titovo doba", a danas su nam veoma neophodne. Pre svega, mi u Subotici želimo da živimo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Kada su u pitanju škole, mi smo stava da na prvom mestu treba da bude njihova vaspitna funkcija, a tek potom obrazovna. Zalažemo se da se vrati ugled školi, učiteljima i nastavnicima. I dan danas srećem moju učiteljicu i prilazim joj sa ogromnim poštovanjem - zaključuje Olajoš Nađ.

Izvor: Subotica.com
Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji Dan mladosti u Mini Jugoslaviji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 3 nedelje
Komentara: 26
Pregleda: 2321
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

dan mladosti

komunisti

mikloš nađ olajoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.