Komentara: 6
Pregleda: 2150
Foto

Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

25.05.2022. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Polaganjem cveća kod spomenika Josipu Brozu Titu, u "IV Mini Jugoslaviji", komunisti Subotice obeležili su Dan mladosti.
Subotički komunisti obeležili Dan mladosti

Na 130. rođendan doživotnog predsednika SFRJ, naša sugrađanka Nada Ostrogonac priseća se davnih sedamdesetih godina prošlog veka kada je bila učesnica sleta u Beogradu. "Titovo doba"  pamti kao period u kom se živelo sigurno i mirno.

- Kada uporedim ovo i ono vreme, mogu da kažem da mlađe generacije, nažalost, nikada neće imati ono što smo imali mi, a tu pre svega mislim na veliku sigurnost u životu. Mi smo se tada osećali bezbedno, sigurno, radosno, bili smo cenjeni svuda u svetu - sa setom priča naša sugrađanka.

Subotički komunisti obeležili Dan mladostiDan mladosti u Jugoslaviji se obeležavao 25. maja kada su bile upriličene brojne manifestacije i sletovi. Na centralnoj svečanosti, koja se održavala na stadionu JNA u prestonici, Titu se uručivala štafeta mladosti koja se prethodno nosila od Vardara do Triglava. 

- Bio sam jedan od učesnika centralne manifestacije u Beogradu, vežbali smo na razboju. To je bila manifestacija u kojoj je učestvovala omladina iz cele zemlje. Ne znam kako će današnja omladina govoriti i sećati se svoje mladosti sa 80 godina, ali mi  iz našeg detinjstva i mladosti imamo najlepša sećanja - navodi Blaško Gabrić, počasni predsednik Pokreta "IV Mini Jugoslavija". 

Subotički komunisti obeležili Dan mladostiIako nije živeo za vreme Titove vladavine, predsednik "IV Mini Jugoslavije", Goran Gabrić kaže da oseća kulturološku povezanost sa tim periodom. Zbog toga se i pridružio starijim kolegama na obeležavanju Dana mladosti, te polaganjem cveća kod spomenika Josipu Brozu Titu, odao počast doživotnom predsedniku SFRJ.

- Zajedno sa drugim organizacijama upriličili smo nošenje štafete po svim zemljama bivše Jugoslavije, a naša delegacija uputila se u Beograd, gde će posetiti Titov grob u Kući cveća i odneti štafetu maršalu. Pre nekoliko dana bili smo i u Kumrovcu, gde smo obišli Titovu rodnu kuću.

Izvor: Subotica.com
Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji Polaganje venaca na bistu Josipu Brozu Titu u Mini Jugoslaviji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2150
Povezane teme

Goran Gabrić

mini jugoslavija

Blaško Gabrić

dan mladosti

komunisti

josip broz tito

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.