Komentara: 47
Pregleda: 4440

Subotički DS traži opšti konsenzus

09.07.2013. u 13:28h
Izvor: RTV
Demokratska stranka u Subotici traži od svih odbornika u Skupštini grada pronalaženje konsenzusa i podršku za rešenje tri velika projekta u gradu - smanjenje nezaposlenosti, uređenje centra grada, i razvoj Palića kao turističke destinacije, izjavio je predsednik Gradskog odbora DS u Subotici Modest Dulić.
Subotički DS traži opšti konsenzus

Nakon što je u Subotici Savez vojvođanskih Mađara najavio da će ubuduće tražiti partnere "za ideju, a ne za većinu" i nakon prelaska članova pozicione Demokratske stranke Srbije u opozicionu Srpsku naprednu stranku, u Subotici je ponovo počelo licitiranje oko prekomponovanja vlasti.

U svetlu ovih okolnosti, Dulić je izjavio da se DS, kao jedan od stožera široke vladajuće koalicije u Subotici, "zasitila pričama o stalnoj političkoj kombinatorici, matematici, prekompoziciji, prihvatljivim ili manje prirodnim koalicijama", i stoga traži konsenzus oko najznačajnijih pitanja koja tište Subotičane.

On je precizirao da DS traži opšti konsenzus oko daljeg privlačenja investitora, uređenja centra grada u smislu završetka zgrade pozorišta i rešavanja sudbine "zelene fontane", ali i izneo novu ideju po pitanju razvoja turizma na Paliću.

Po Dulićevim rečima, DS predlaže izgradnju kompleksa otvorenih bazena i pratećih zabavnih sadržaja čime bi se pokušalo parirati "manje atraktivnim lokacijama koje nemaju prepoznatljivo ime kao Palić".

"U iščekivanju velikog investitora, svih ovih godina polako gubimo trku u atraktivnosti čak i sa do juče nepoznatim manjim mestima u Srbiji i Mađarskoj, kao što su Bački Petrovac ili Morahalom. Izgradnjom kompleksa učinićemo Palić još atraktivnijim, pospešiti interesovanje eventualnih ulagača, ali i kratkoročno unaprediti sektor turizma, ne samo na Paliću, nego i u Subotici", rekao je Dulić.

Za realizaciju tih projekata, DS traži podršku svih odbornika i to kao predstavnika građana u lokalnom parlamentu, a ne političkih partija, jer je po Dulićevim rečima u slučaju navedenih projekata „stranačka pripadnost nebitna”.

Građane ne zanima ime, a sigurno ni partijska pripadnost onog koji će završiti pozorište. Njih interesuje da pozorište bude završeno, zanimaju ih radna mesta, a ne toliko ko će seći vrpcu - zaključuje Dulić.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 4440
Povezane teme

DS Subotica

Modest Dulić

Demokratska stranka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.