Komentara: 2
Pregleda: 1199

Subotičke obrazovne ustanove dobile podršku za afirmaciju školskog sporta

20.04.2022. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Putem konkursa za finansiranje programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta Pokrajisnkog sekretarijata za sport i omladinu sa šest miliona dinara podržan 31 projekat vaspitno-obrazovnih ustanova iz cele Vojvodine. Među njima su subotičke osnovne škole „Matko Vuković“, „10. oktobar“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača i trenera.
Subotičke obrazovne ustanove dobile podršku za afirmaciju školskog sporta

Finansirani su projekti i programi čiji je cilj unapređenje školskog i univerzitetskog sporta, proširenje ponude školskih sportskih sekcija i školskih i univerzitetskih sportskih takmičenja. OŠ „10. oktobar“ dobila je 150.000 dinara za realizaciju projekta „Snaga-spretnost“, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ 200.000 dinara za projekat „Sportska sekcija zdrav način odrastanja“, koliko  i OŠ „Matko Vuković“ za sekciju „Korektivna gimnastika u mojoj školi“.

- U našoj školi već postoje odbojkaška i košarkaška sekcija za dečake i devojčice. Kako ima dosta đaka koji imaju problema sa kičmom i nepravilnim držanjem, odlučili smo da im pružimo sekciju korektivne gimnastike, koja je veoma važna, naročito u njihovom uzrastu – objašnjava Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“. – Svaka podrška nam je značajna, jer je veoma važno da deci pružimo najbolje uslove za bavljenje sportom i sticanje zdravih navika.

Subotičke obrazovne ustanove dobile podršku za afirmaciju školskog sportaZa organizovanje Studentske lige Subotice Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača i trenera dobila je 400.000 dinara.

Sa 20 miliona dinara podržana su 33 projekta sportskih organizacija, koje će pripremati međunarodna sportska takmičenja od značaja za AP Vojvodinu ili će učestvovati na internacionalnim sportskim manifestacijama. Za organizovanje Međunarodnog kadetskog turnira u grčko-rimskom stilu „Refik Memišević Brale“ Rvački klub „Spartak“ podržan je sa 700.000 dinara, Moto kros klub „Sagmajster Tim“ za Dakar reli dobio je 500.000 a Ultramaratonski klub „Paligo plus“ Palić 100.000 dinara za Međunarodni ultramaraton i državno prvenstvo.

- Ove godine smo za učešće sportskih organizacija na međunarodnim takmičenjima izdvojili četiri puta više novca nego prethodne godine, a za školski sport tri puta više - istakao je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu i dodao da Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat izuzetno vode računa kako o sportu generalno, tako i o školskom sportu, koji je baza za kasnije postizanje vrhunskih rezultata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1199
Povezane teme

Mirjana Stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.