• Pregleda: 3623

Subotička voda zadovoljavajućeg kvaliteta

Javno zdravstvena kontrola vode za piće u Severnobačkom okrugu tokom 2013. godine obuhvatila je mikrobiološka, fizičko–hemijska i hemijska ispitivanja, a rezultati su pokazali da su odstupanja u kvalitetu vode zabeležena samo u područjima grada sa netretiranom vodom i u prigradskim naseljima.
Subotička voda zadovoljavajućeg kvaliteta

Na manifestaciji Dan kvaliteta, koja je održana u Regionalnoj privrednoj komori, o kvalitetu vode za piće je govorila doktorka Zorica Mamužić Kukić iz Zavoda za javno zdravlje.

Ona je iz rekla da kvalitet vode koju koristi 80 procenata stanovništva sa vodozahvata jedan zadovoljava sve standarde po propisanom pravilniku.

Doktorka Kukić izjavila je da u tom periodu nije zabeležena nijedna hidrična epidemija, ali da je distributivnoj mreži neophodno obnavljanje savremenijim materijalima.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

14
ups! Odgovori
Možda nema bakterija a šta je sa teškim metalima?
mićko Odgovori
Da, savremenim materijalima.

Azbestno cementne cevi - kažite otvoreno, su pretežne u našoj vodovodnoj mreži.
borat Odgovori
Ovim negativnim lajkovima se nedopada da je voda ispravna?
cvrcak Odgovori
a sta je sa vodozahvatom br 2 ................tamo je voda......? kvaliteta
drp trejd Odgovori
mora da su doktorki podmetnili zlatibor izvorsu vodu ili se ogradila dovoljno
he he he Odgovori
Au bre doktorko , u kaki si ti mikroskop virila .No plata ide .
x factory Odgovori
a gde je analiza vode ???
Pametnjaković Odgovori
Kako možete uopšte raspravljati o kvalitetu vode u vodovodnoj mreži Subotice, kada se pouzdano zna da je ona jako kvalitetna i dobra.
Čak šta više,kod nas je voda čak i iz kanalizacije posle prečišćavanja vode bolja nego pitka voda u nekim našim velegradovima, recimo Beogradu, Nišu, itd.
Ovo su potvrdili i neki naši političari, pa su ovu tvrdnju i javno demonstrirali ispijanjem vode iz kanalizacije.

http://www.yueco.rs/vest/ekonomija/sve-ano-otvoren-pre-ista
pravdak Odgovori
Da li je moguće da sami sebe lažemo? Voda nam je odvratna i smrdi! Najsrećniji bi bio da me neko razuveri i u suprotno ubedi.
korisnik Odgovori
A šta je sa cenom vode?
Ista za sve po gradu bez obzira na kvalitet?
Naravno da jeste jer onaj koji nema plaća kao da ima vodu iz fabrike a ne samo hlorisanu.
Lepo ste vi to smislili i sproveli.
pop Odgovori
Laž
ledenjak Odgovori
Gde mogu odneti vodu na analizu , ali da nije vodovod. ? Jer ovo što mi pijemo u mom kraju užasno smrdi Jednostavno nije za piće Dok recimo na drugom kraju grada kod mog kolege je relativno normalno.
Il ajd , nek bude i analiza od vodovoda , al ako kažu da je sve u redu molim da na moje oči popiju litru vode iz moje slavine Pa da im vidim lice kada osete smrad i odvratan ukus pun hlora i koječega još.
Ajmo Odgovori
Ljudi.

Voda je uzas, a iz pouzdanih izvora sam cuo, da nema sanse da testirate kvalitet gradske vode u higijenskom. Pitam se zasto. Mada nisu potrebne analize da bi zakljucili da je voda odvratna. Sta god da pisu, i kakvu god analizu da daju. LAZU. Voda je uzas!!!
Aleksandrovo Odgovori
Voda smrdi + ima odvratan ukus, ali dzabe pricati o ovome kada nista nece biti uradjeno...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.