Komentara: 0
Pregleda: 1136

Subotička Svetosavska nedelja: Trio "Balkanske Žice"

24.01.2009. u 12:31h
<p>Na programu Svetosavske nedelje je muzičko veče u okviru koga će nastupiti trio "Balkanske žice". Ovaj gitarski trio sačinjavaju otac i sinovi Zoran, Nikola i Željko Starčević. Koncert počinje u 19 časova u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava.</p>

Trio "Balkanske žice" izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, ciganskih, makedonskih, rumunskih, moldavskih, bugarskih, mađarskih, mediteranskih, grčkih, orijentalnih, sa primesama džeza, improvizacije i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima.

Trio je nastupao na mnogim klasičnim gitarskim i džez festivalima u SAD (Boston, Njujork, Čikago, Vašington, Portland, Šarlot, Grinsboro), Kanadi (Toronto, Vankuver), Italiji, Poljskoj, Madjarskoj, Turskoj, Rusiji, Moldaviji, Sloveniji, Crnoj Gori, BiH i širom Srbije.

Takođe su držali i predavanja studentima klasične i džez gitare u Americi (Univerzitet u Njujorku, Rivers Džez škola u Bostonu), i na mnogim festivalima u Evropi.

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1136
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.