Komentara: 0
Pregleda: 1963

Subotička privreda pod udarom gasne krize

13.01.2009. u 21:28h
<p>Interventna pomoću gasu koji stiže iz Mađarske, Nemačke i Austrije dovoljna je za rad gradske toplane, grejanje privatnih domaćinstava, kao i za potrebe prioritetnih potro&scaron;ača (zdravstvo, dečije ustanove), te je iz lokalne samouprave poručeno da firme i dalje same traže načine da proizvodne pogone koji rade na gas pokrenu drugim energentima.</p>
Subotička privreda pod udarom gasne krize

Do sada su Fidelinka i Mlekara taj problem uspele da reše, i to tako što se Fidelinka ipak našla u sistemu gasnog snabdevanja, kao firma koja ima stratešku proizvodnju hleba i peciva. Mlekara takođe radi i radila je bez zastoja, jer je od prvog dana krize prešla na mazut.

Pionir se delom preorijentisao na mazut, ali mnoga druga preduzeća čiji su pogoni vezani za gas pretrpeće štetu usled energetske krize, i to kako zbog promena u planovima proizvodnje tako i zbog nemogućnosti da se ispoštuju dogovorene obaveze prema kupcima.

Najteža je situacija, kako kažu u lokalnoj samoupravi, u Severu, koji još uvek nije uspeo da pokrene proizvodnju u pogonu velikih motora.

 

Postavljeno pre 15 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1963
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.