Komentara: 6
Pregleda: 3135
Foto

Subotička biskupija obeležava pola veka postojanja

26.06.2018. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Svečanom akademijom u petak i svetom misom u katedrali Svete Terezije Aviljske u subotu, Subotička biskupija obeležiće 50 godina postojanja.
Subotička biskupija obeležava pola veka postojanja

Pored svečanosti, na današnjoj koferenciji za medije najavljen je još jedan važan događaj za vernike katoličke veroispovesti - prva poseta kardinala Pietra Paolina, državnog sekretara Vatikana, našoj zemlji. On će se sastati sa državnicima, kao i patrijarhom Irinejem, u subotu 30. juna, dok će 1. jula služiti svetu misu u Novom Sadu.

- Za Subotičku biskupiju, pet decenija postojanja je veoma važan datum naročito ako se uzmu u obzir društveno – istorijske okolnosti - poručuje Mirko Štefković, sekretar Subotičke biskupije. - Na svečanoj akademiji biće održana predavanja kojima ćemo pokušati da predstavimo istoriju katoličke crkve na ovim prostorima od utemeljenja crkvenih struktura, nekog jedanaestog veka, do današnjih dana. Sutradan, u 11 časova u Katedrali Svete Tereze Aviljske biće sveta misa na kojoj očekujemo oko tri hiljade vernika. Kako oni neće moći da stanu u katedralu obezbedili smo video bim, kao i organizovan autobuski prevoz. Na svetu misu se odazvalo 23 biskupa iz cele zemlje i regiona.

Iz Subotičke biskupije pozivaju sve vernike i građane da posete značajne događaje za katoličku zajednicu u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije Najava obeležavanja 50-godišnjice od osnivanja Subotičke biskupije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3135
Povezane teme

katolička crkva

subotička biskupija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.