• Pregleda: 2323

Subotička biskupija obeležava pola veka postojanja

Svečanom akademijom u petak i svetom misom u katedrali Svete Terezije Aviljske u subotu, Subotička biskupija obeležiće 50 godina postojanja.
Subotička biskupija obeležava pola veka postojanja

Pored svečanosti, na današnjoj koferenciji za medije najavljen je još jedan važan događaj za vernike katoličke veroispovesti - prva poseta kardinala Pietra Paolina, državnog sekretara Vatikana, našoj zemlji. On će se sastati sa državnicima, kao i patrijarhom Irinejem, u subotu 30. juna, dok će 1. jula služiti svetu misu u Novom Sadu.

- Za Subotičku biskupiju, pet decenija postojanja je veoma važan datum naročito ako se uzmu u obzir društveno – istorijske okolnosti - poručuje Mirko Štefković, sekretar Subotičke biskupije. - Na svečanoj akademiji biće održana predavanja kojima ćemo pokušati da predstavimo istoriju katoličke crkve na ovim prostorima od utemeljenja crkvenih struktura, nekog jedanaestog veka, do današnjih dana. Sutradan, u 11 časova u Katedrali Svete Tereze Aviljske biće sveta misa na kojoj očekujemo oko tri hiljade vernika. Kako oni neće moći da stanu u katedralu obezbedili smo video bim, kao i organizovan autobuski prevoz. Na svetu misu se odazvalo 23 biskupa iz cele zemlje i regiona.

Iz Subotičke biskupije pozivaju sve vernike i građane da posete značajne događaje za katoličku zajednicu u Srbiji.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
gradjaninSU Odgovori
Znacajan dogadjaj za sve gradjane, u ova teska vremena kada je najteze biti covek!
Pravdoljub Odgovori
Imamo mi biskupa u Subotici? Gde je Penzeš?
obavesten Odgovori
komedija
boa
" cule "

Čim ne uzimaš terapiju odma seješ i bacaš mržnu unaokolo a cule , poješće te toliko mržnje izješće te iznutra...
Bunjevac Odgovori
Ovaj je jaaako slabo "obavešten" ako mu je ovo komedija.
Bunjevac Hrvat
Ti si Posrbljeni Bunjevac i pusti na miru nas Katolike SBB Srbine
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.