Komentara: 6
Pregleda: 2792

Subotička alternativa protiv otpuštanja u „Mlekari”

26.02.2013. u 16:44h
Izvor: SuMedija
Subotička alternativa kao jedan od osnovnih ciljeva u svom programu ima borbu za ekonomsko poboljšanje života građana, a u tom smislu sa konferencije za štampu, upućen je apel javnosti i čelnicima lokalne samouprave da se odmah zaustavi postupak koji vodi otpuštanju radnika u jednom od najvećih giganata subotičke privrede koji još uvek radi, „Mlekari”.
Subotička alternativa protiv otpuštanja u „Mlekari”

- Subotička alternativa je upotpunosti na strani sindikata „Mlekare” i zalaže se za očuvanje svakog radnog mesta. Tražimo da se poboljša komunikacija na relaciji sindikat, rukovodstvo ove firme i čelnika lokalne samouprave, a ukoliko se ovaj problem ne reši u interesu radnika, organizovaćemo okrugli sto gde ćemo pozvati sve relevantne faktore i nadležne institucije koje mogu da utiču ili pomognu u rešavanju ovog veoma bitnog problema - rekla je Svetlana Stipanović, predsednica Subotičke alternative. Ona je dodala da Subotička alternativa podržava inicijativu sindikata da se ispred lokalne samouprave formira komisija koja će u toku godine redovno obilaziti sva preduzeća i sagledavati probleme sa kojima se kolektivi suočavaju, poput „Mlekare”.

Jelena Nimčević, predsednica sindikata „Mlekare” navela je da u ovoj firmi trenutno radi 245 radnika, a da bi bez posla uskoro moglo da ostane oko 60 radnika. Dnevno se kako je navela u „Mlekari” preradi i do 200.000 litara mleka, što govori da iovako mali broj radnika radi prekovremeno i pod veoma teškim uslovima.

- Štrajk upozorenja u „Mlekari” traje još od 8. februara i trajaće dok se ne pronađe rešenje za nastali problem vezan za ukidanje radnih mesta sistematizacijom koja je doneta u novembru prošle godine, a koja se ovih dana intenzivno sprovodi. Hitno tražimo od poslovodstva „Mlekare” da se ovaj proces odmah zaustavi kako ne bi došlo do otpuštanja radnika. Sve liči na scenario novosadske „Mlekare”, što je nedopustivo — rekla je Jelena Nimčević. Ona je dodala da su prošlog četvrtka vođeni pregovori sa poslovodstvom, i da iako nisu urodili plodom, sindikat nastavlja svoju borbu do kraja.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 2792
Povezane teme

mlekara subotica

subotička alternativa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.