Komentara: 3
Pregleda: 2947

Subotici priznanje - Mikloš Radnoti

18.03.2011. u 19:27h
Izvor: RTV Yueco
Subotici priznanje - Mikloš Radnoti

Grad Subotica je dobitnik Antirasističkog priznanja "Mikloš Radnoti", koju dodeljuje Savez mađarskog pokreta otpora i antifašista.

Gradonačelnik Saša Vučinić sa saradnicima prisustovaće na svečanom uručenju nagrade, koja će se održati u ponedeljak u Budimpešti.

Cilj antirasističke nagrade "Mikloš Radnoti" ustanovljene 2000. godine je da pred javnošću prikaže oblike primernog ponašanja, dodeljujući priznanje osobama ili zajednicama koje svojim životnim putem, odnosno stavovima daju primer drugima i bore se protiv rasizma, antisemitizma i svih oblika diskriminacije.

Među ovogodišnjih 15 nagrađenih ima više novinara, umetnika, javnih ličnosti, a priznanje za zajednicu prvi put je dodeljena jednom gradu – Subotici.

UN je 1966. godine doneo odluku o tome da se 21. mart proglasi Međunarodnim danom antirasizma. Tog dana je 1960. godine u Južno-Afričkoj republici organizovana demonstracija protiv aparthajda koja se završila masakrom, u kojem je nastradalo 69 osoba.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2947
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.