Komentara: 3
Pregleda: 3301

Subotičanke u dresu Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo

10.12.2019. u 13:21h
Izvor: Subotica.com
Ženska kadetska reprezentacija Srbije izborila je plasman na Prvenstvo Evrope 2020. godine, a među dvanaest devojaka koje su nastupale pod srpskom trobojkom našle su se i dve Subotičanke - Nina Mandović i Ana Jaramazović.
Subotičanke u dresu Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo

Da je Srbija zemlja odbojkaških šampiona i izuzetno talentovanih momaka i devojaka imamo prilike da potvrđujemo iz godine u godinu. Uspesi seniorskih ekipa na reprezentativnom nivou svakako su bili velika motivacija za brojne generacije koje tek dolaze, koji su možda upravo zbog njihovih visokih letova prišli korak bliže odbojkaškoj lopti i postepeno izrastaju u buduće šampione, svetski poznate odbojkaše i odbojkašice.

Šampionskim stazama korača i ženska kadetska (U17) reprezentacija Srbije, igračice rođene 2004. i mlađe, koju sa klupe predvodi Jovo Caković, dobro poznato ime poznavaocima odbojke u Subotici. Kadetkinje su na nedavno održanom kvalifakcionom turniru (26-30.11.) obezbedile plasman na šampionat Starog kontinenta, četrnaesti po redu, koji će biti igran u prvoj polovini avgusta 2020. godine, u prestonici susedne nam Crne Gore.

Subotičanke u dresu Srbije izborile plasman na Evropsko prvenstvo

Na kvalifikacionom turniru u Turskoj Srbija je dominantno došla do prvog mesta u grupi, čime su obezbedile direktan plasman na smotru najboljih evropskih ekipa. Selekcija Srbije je na svom trijumfalnom putu sa po 3-0 savladala Rumuniju, Bugarsku i domaćina Tursku, dok je Grčka uspela, na mišiće, reprezentativkama Srbije da "otkine" jedan set.

Velikom uspehu kadetskog tima Srbije doprinele su i dve Subotičanke - Nina Mandović, kao kapiten i Ana Jaramazović, koje su ponikle u Spartakovoj školi odbojke, a trenutno brane boje obrenovačkog TENT-a. Među dvanaest najboljih Srbije na ovom turniru nije se našla prvotimac Spartaka Elena Baić, koja je sa nacionalnom selekcijom prošla pripreme, ali u jakoj konkurenciji bila je prekobrojna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3301
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.