• Pregleda: 25341

Subotičanin pokušao da prošvercuje u Mađarsku 2.300 paklica cigareta

Carinici su u subotu, 2. jula, na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, zaplenili oko 2.300 paklica cigareta, saopštila je Uprava carina.
Subotičanin pokušao da prošvercuje u Mađarsku 2.300 paklica cigareta

Iz naše zemlje u Mađarsku pokušao je da ih prokrijumčari Subotičanin, koji poseduje i srpsko i mađarsko državljanstvo. On je prilikom izlazne kontrole carincima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu, međutim detaljni pregled je pokazao da se u gotovo svim fabričkim šupljinama njegovog automobila „Seat Ibiza“ subotičkih registarskih oznaka, nalaze sakrivene cigarete.

Ispod tapacirunga kontrolne table i poda automobila, iz bočnih šupljina prtažnika i prednjeg i zadnjeg branika automobila izvađeno je 1.295 paklica cigareta „Pall Mall blue“ i 977 paklica cigareta „West silver“ sa akciznim markicama Republike Makedonije. 

Zaplenjene cigarete, automobil i putnik koji je pokušao krijumčarenje predati su u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

14
Sojic Odgovori
Neko će da puši,a neko je popušio!
Sekvestor Odgovori
Kada će već jednom ti xy da imaju imena, prezimena I FOTOGRAFIJE.

-ZaboraviNESME SE ZBOG POŠTOVANJA PRIVATNOSTI.
Veteran Odgovori
Hajde neka neko napiše da nemamo sposobnu policiju i carinu?!
Marko Odgovori
Sposobni nasi organi za pohvalu.
Veteran Odgovori
U civilizovanim zemljama,50% od ovakvih zaplena ide u fond carine,30% u socijalne fondove a ostatak u državni budžet!Znači,od svake zaplene carinici znaju da im se smeši povećanje plata,koje automatski znači i veći doprinos državi,što znači i mirniju starost tj veću penziju!
Pajo Odgovori
Jos ni jedanred kad sam izlazio iz Srbije na prelazu Kelebija nisu me ni pitali dali ima nesto da iznosim! Cak se i nesecam da sam video nekog carinika! Samo das pasos i ides! Ovo mi je jako cudno! Sad ako je lik pozajmio pare od zelenasa ulozio kucu a ovaj ga je odkucao ode nekom glava!
cokolada Odgovori
Ne razumem komentare da carinici nikad ne pregledaju auto na ulazu u Madjarsku. Svaki put kada prelazim granicu na Kelebiji, madjarski carinici mi pregledaju auto: prtljaznik, haubu, vrata sa strane, kucnu koji put da vide da li je sve suplje... nikada nisam prosla samo tako, dobar dan, dovidjenja.
Jare Odgovori
@Pajo
Nije tebi lako buraz...
Novi Žednik :) Odgovori
Pajo ne zna dje udara... interesantan mladic sa veoma bujnom maštom :D
Lenin Odgovori
@cokolada Reč je o našim carinicima i policiji.I oni na izlazu iz zemlje samo proveravaju u izuzetnim slučajima,recimo kao što je ovo.Dojava 100%.
@Jare @Novi Žednik :) A i nije nemoguće što je @Pajo naveo.Doduše ja mislim da ga je ocinkario trgovac ili transporter.
230 šteka je oko 2000 evra i nije neka lova njima(za mene sezonskog radnika,jeste).Par tura pa će uvući te pare.Onda par tura za zaradu i onda opet jednu žrtvuju,radi reda.Što se tiče žrtvenog jagnjeta(pre ovca),jedan moj poznanik prošao tako,hteo lake pare a dobio hladnu ćeliju.A nije smeo da oda gazdu.Zbog čega li?
Deda Odgovori
Pajo zna gde udara, i dobro je i primetio. Prilikom izlaska iz Srbije na Kelebiji nema ni jednog carinika, vec se ide pravac kod policije i posle na Madjarsku stranu.
Ovo se desilo na Srpskoj strani prilikom izlaska, to znaci da ga je neko otkucao. A i da nije niko otkucao, Madjarski carinici bi ga uhvatili sa tom kolicinom 100%, sem ako nema nekog "sigurnog" carinika sa Madjarske strane.
Lenin Odgovori
@Deda " ...sem ako nema nekog "sigurnog" carinika sa Madjarske strane."
Ne kreće se sa ovolikom količinom preko,ako nema dogovor sa mađarskim finansom.Kada stigne kod komšija,može se primetiti carinik ortak,koji samo tako vreba vozila i onda unapred pregledava tri četri kola,da kolegama ne bude sumnjivo što je kod jednog tako površan.To je jedna metoda ako je carinik sam.Za to treba jedno vreme da sporije rade da bi se nagomilovalo više vozila.
Sad mislim da u ovomslučaju nije bilo dogovoreno sa mađarima,jer je ovo školski slučaj,da se baci koska pred javnost,da naivni imaju šta da glođu na prazan stomak.Baš bi me interesovalo ko je popušio,ko će u bajboak zbog neke siće.Maher neće sigurno,nego neki jado švorcer.
malterica Odgovori
Ljudi za ovo placaju 40-50e po prelazu, potrebno je da imas madjarski pasos jer kao imas vece sanse da prodjes. Ako 'padnes', navodno ti placaju advokata.. A to sto posle s madj. pasosem mozes samo dupe da obrises, nista. Ili su naljutili nase(nisu im platili), ili je neki neiskusan vozac... Ko ce ga znati. Sve u svemu, smejurija.
Ivan Odgovori
Biznis nije uspeo.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.