Komentara: 12
Pregleda: 5905

Subotičanin Igor Engi đak generacije čuvene Matematičke gimnazije u Beogradu

29.06.2022. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Nakon brojnih uspeha koje je ostvario na državnim, međunarodnim i svetskim takmičenjima i olimpijadama iz matematike i fizike, Subotičanin Igor Engi ovih dana dobio je još jedno priznanje - kao maturant čuvene beogradske Matematičke gimnazije proglašen je za đaka generacije.
Subotičanin Igor Engi  đak generacije čuvene Matematičke gimnazije u Beogradu

Iz jedinstvene gimnazije specijalizovane za rad sa učenicima talentovanim za matematiku, fiziku i programiranje, naš sugrađanin Igor Engi izlazi kao đak generacije. U spisima ove obrazovne ustanove, u kojoj su se školovali i brojni svetski priznati dokotri nauka, univerzitetski profesori i naučnici, zauvek će ostati zapisano ime našeg sugrađanina koji je za protekle četiri godine ostavrio izuzetne rezultate iz matematike i fizike. 

- Veoma mi znači to što sam proglašen za đaka generacije. Matematička gimnazija je škola koja okuplja najbolje mlade matematičare i fizičare iz naše zemlje, ovde ima mnogo sjajnih ljudi, baš zato je ovo priznanje toliko značajno, jer ono potvrđuje da sam prvi među jednakima - skromno poručuje Igor Engi - Nisam očekivao da ja budem izabran za đaka generacije, jer je uz mene bilo još nekoliko ljudi koji su imali veoma ozbiljne rezultate, ali  velika mi je čast  što su moji uspesi prepoznati.

Subotičanin Igor Engi  đak generacije čuvene Matematičke gimnazije u Beogradu

Zlatna medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, zlato na Žautikovskoj olimpijadi, prvo mesto na Kavkaskoj olimpijadi, te sredbrna medalja na Nordijsko - Baltičkoj olimpijadi iz fizike, samo su neki od izuzetnih uspeha koje je naš zlatni sugrađanin ostvario u protekle dve godine. 

- Matematička gimnazija je ispunila sva moja očekivanja, siguran sam da za mene ne postoji bolja škola. Znam da u mom gradu stasavaju brojni talentovani mladi matematičari, tako da bi svima koji su daroviti za matematiku i fiziku preporučio da nastave školavanje u ovoj obrazovnoj ustanovi. Sa znanjem koje ovde steknu imaće vrlo perspektivnu budućnost - ističe Igor.

Subotičanin Igor Engi  đak generacije čuvene Matematičke gimnazije u BeograduOčekivano, Igor će školovanje nastaviti na Matematičkom fakultetu u prestonici koji će mu pružiti mogućnost da svoja znanja dodatno usavrši, te da nastavi da niže uspehe iz matematike i fizike i da na taj način prezentuje sebe, ali i svoj grad u najboljem mogućem svetlu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 5905
Povezane teme

mladi matematičari Subotica

takmičenje iz matematike

igor engi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.