• Pregleda: 5912

Subotičanima od danas mogućnost da iznajme bicikl

Subotičani od danas imaju mogućnost da iznajme bicikl. Startovao je zajednički projekat lokalne samouprave i JKP Parking “Su bajk” koji će podrazumevati iznajmljivanje bicikala na četiri stanice u gradu, od kojih su dve već u funkciji. Cena registracije je 500 dinara, a celodnevno iznajmljivanje košta 100 dinara.
Subotičanima od danas mogućnost da iznajme bicikl

Subotičanin Jožef Fere je jedan od prvih koji je iznajmio bicikl. On, kao i svi koji postanu korisnici Su Bike sistema bicikle će, za početak, moći da iznajmljuju na dve lokacije: kod Otvorenog univerziteta i na Paliću, pored „Male gostione“. korisnik „Su Bike“ sistema može postati svako punoletno lice, kao i lice starije od šesnaest godina koje se, uz ličnu kartu i u pratnji punoletne osobe, registruje na licu mesta. Registracija korisnika vršiće se na stanici koja je na parkingu iza Otvorenog univerziteta i na blagajni preduzeća, u Ulici Đure Đakovića 23/II. Registracija podrazumeva izradu trajne čip kartice, u iznosu od 500 dinara.

Ubrzo će, čim se za to steknu tehnički uslovi, krenuti sa radom i stanica kod Hale sportova u Dudovoj šumi, a u skorije vreme biće postavljena i četvrta stanica - na Prozivci, neposredno pored Bazena. Kapacitet stanica je 14 bicikala. Ukupno će biti dostupno 56 bicikala, a dva po stanici će imati i sedište za decu. Sve biciklističke stanice će biti pod video nadzorom, uz postojanje bezbednosnih sistema koji će štititi bicikle od eventualnih krađa. Radno vreme stanica za iznajmljivanje bicikla je svakim danom od 7,00 do 20,00 časova, a cena iznajmljivanja je 20 dinara za sat vremena, odnosno 100 dinara za dnevno korišćenje bicikla.

 

Subotica drugi grad sa mogućnošću iznajmljivanja bicikala

Projektom Su bajk, Subotica postaje drugi grad u Srbiji, nakon Novog Sada, koji ima mogućnost iznajmljivanja bicikala. Prihod od iznajmljivanja bicikala biće usmeren u humanitarne svrhe, tačnije za potrebe donacije dečijih užina u školama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
dzango Odgovori
Bravo ali samo ste zaboravili jednu sitnicu da se ove kao i svaka iole bolja bicikla NE SME OSTAVITI SAMA jer ce nestati bez traga...
Good man Odgovori
Bolje da otvaraju neka nova radna mesta za nas sirotnje nego sto se sprdaju ovako s ovim sranjima!! Pravda za narod!!
Dejan Odgovori
Bas me zanima koliko biciklova je iznajmljeno danas... :) kratko ce ovo da traje,dodje cigo,da 20din i nema vise bicikle..
good man Odgovori
Dejan@ pa ne kradu samo cigani ! :) Ima tu raznis po subotici..Ima jos gorih od cigana..
Dr kolompar Odgovori
Molim gospodina Kolompar Gustiku da iznese svoje misljenje!
Anonymous Odgovori
Bolje da su napravili obezbedjene parkinge za bicikle. Nije problem da ljudi nemaju bicikle pa da moraju iznajmljivati (verujem da veliki deo suboticana ima), nego ako je negde ostave, posle toga nece imati. Tako sam i ja ostao bez jedne, i nikom nista.
romi Odgovori
Mi ne krademo,samo pozajnljujemo bicikle!A od danas cemo iznajmljivati!
bicikla Odgovori
ko bude ukrao i rastavio bicikl za kaznu da pojede sve fiskalne racune izdate toga dana - blaga ali stimulativna kazna za nauk.
Dejan Odgovori
Pa prvi mi na pamet pali ovi cigosi sto ih ima milion po centru i samo kraduckaju i prose...
Bac Franje Odgovori
A sta, Subotica je kao neki GRAD?
Kako vidim po NAZADOVANJU poslednje decenije, su nas ovi nasi 'dragi' politicari uzanadili da smo prava pravcata palanka, selendra. Subotica jeste nekad bio grad, a danas cisto sumnjam! Vidite na cega nam lici centar grada, Pozoriste, Korzo, Zelena Fontana - Sve je unisteno! Nema zivota, nema radnih mesta, sve stoji i unazadjuje se. I ko ce tu sada da iznajmljuje bicikle? Nas je troje u kuci a imamo jedno osam (8) bicikli! I sad mi da iznajmljujemo? Pa nikad a ni onda! A koji turisti dolaze u Suboticu i na Palic? Da se kupaju u onome sto Prozivka tamo *** cenzurisano ***? SMESNI STE! Ko je ovu ideju i samo smislio da mi je znati? Ako projekat propadne a hoce - treba mu dati sut kartu i njegovome sefu isto tako jer su krajnje nesposobni! Glupost nevidjena! I jos treba dodati da te bicikle treba i servisirati, a to je kao dzabe i ide samo od sebe. Mislim, nevidjena glupost da nemoze biti gluplje!
Sonja Odgovori
To se isplati samo nekome ko planira da cesto iznajmljuje bicikle. Ali ako neko hoce samo jednom, npr. neki turista, kostalo bi ga 600 din.
piros bicikli Odgovori
sve lepo smisljeno ali registracija mora da bude jeftinija... za 500 din se nikad necu registrovati a za 100 din bi se vozao... i da trebalo bi odraditi obezbedjene parkinge, bicikle imamo ali sigurnos ne...
cica Odgovori
A izvodljivo je da postavite i bicikle sa akumulatorima?;D
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.