Komentara: 14
Pregleda: 2326

Subotičani se rešili 959 tona kabastog otpada

12.12.2023. u 09:18h
Izvor: Subotica.com
Subotičani se rešili 959 tona kabastog otpada

Za dva i po meseca, koliko je trajala tradicionalna jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada iz domaćinstava, Subotičani su se rešili 959 tona ovog otpada, navode iz JKP "Čistoća i zelenilo".

- Od 21. septembra do 6. decembra posavljali smo kontejnere za kabasti otpad u ukupno 34 mesne zajednice. Ispražnjeno je 850 kontejnera zapremine pet metara kubnih i prikupljeno je 959 tona prvenstveno kabastog otpada, ali u kontejnerima se našlo ii obično kućno smeće, građevinski šut, lišće, grane... - objašnjava Nikola Jovičić iz JKP "Čistoća i zelenilo" - Tokom jesenjih akcija inače bude sakupljeno nešto manje kabastog otpada nego prilikom prolećnih akcija. Ove jeseni imali smo 10 odsto manje otpada nego proletos.

Subotičani se rešili 959 tona kabastog otpadaKao i tokom prethodnih akcija, najviše kabastog otpada je prikupljeno u prigradskim mesnim zajednicama, odnosno u Čantaviru, Đurđinu, Novom Žedniku i na Paliću.

- U gradskim mesnim zajednicama najviše popunjenih kontejnera je bilo u Novom selu, Malom Bajmoku i Malom Radanovcu. Ova akcija je poslužila građanima da se reše nagomilanog otpada po šupama, podrumima i na tavanima. Važno je da im kontinuirano dajemo mogućnost da taj otpad odlože u kontejnere kako on ne bi završavao na divljim deponijama, u šumama i kanalima - završava sagovornik.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 14
Pregleda: 2326
Povezane teme

jkp čistoća i zelenilo

sakupljanje kabastog otpada

kabasti otpad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.