Komentara: 1
Pregleda: 3795

Subotičani piju vodu dobrog kvaliteta

05.04.2011. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
Subotičani piju vodu dobrog kvaliteta

Subotičani piju vodu dobrog kvaliteta, tvrde u Vodovodu. Oko 70 odsto domaćinstava je priključeno na gradski vodovod. Ove godine će biti izbušena dva nova bunara na Vodozahvatu 1, koji će biti kapaciteta 25 litara u sekundi. U toku su remonti na postojenjima fabrike vode, kao i radovi na ispiranju vodovodne mreže koji se rade pre početka letnje sezone.

Subotički Vodovod crpi vodu od podzemnih izvorišta koja pripadaju području Karpata i Alpa. Voda se uzima od podzemne izdani na dubini od 160 do 180 metara i prerađuju se na Vodozahvatu 1 u Fabrici vode. Tretmanom vode se otklanjaju gvožđe, amonijak i arsen , kao štetni sastojci i dobija se kvaliteta po evropskim standardima.

Ovih dana se obavljaju radovi na ispiranju vodovodne mreže pa voda u pojedinim trenucima može da bude zamućena i žućkaste boje, objašnjavaju u Vodovodu.Do sredine aprila će se obavljati radovi za letnju sezonu.

Od prvog juna sva preduzeća koja proizvode i distribuiraju vodu moraće da se pridržavaju međunarodnih standarda za hranu. Od maja 2009.godine subotički vodovod je uveo HASAP sistem za kvalietet.

U Vodovodu kažu da građani gde je izgrađena vodovodna mreža mogu da se priključe na gradski vodovod po prihvatljivim cenama. Priključenje košta 25.000 dinara stim da se 10 odsto odmah uplati, a ostali deo novca u 10 jednakih rata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3795
Povezane teme

jkp vodovod subotica

jkp vodovod i kanalizacija

Voda u Subotici

kvalitet vode u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.