Komentara: 26
Pregleda: 15033

Subotičani neće u sezonce

30.06.2014. u 18:02h
Izvor: Radio Subotica
U jeku sezonskih poslova, voćari i povrtari su na muci, malo ko hoće u sezonske radnike iako za dan može da se zaradi hiljadu i više dinara. Tako je ovih dana u Tavankutu aktuelna berba višanja, ali se do radnika iz Subotice teško stiže.
Subotičani neće u sezonce

Poslodavci tvrde da plaćaju 13 dinara po ubranom kilogramu, i da spretniji radnici dnevno uberu od 100 do 120 kilograma višanja. Međutim, među beračima su uglavnom mladi i žene. Osim višanja u Tavankutu ovih dana počinje i berba krastavaca, a uskoro će trebati i berači šljiva i jabuka.

Istovremeno u Omladinskoj zadruzi "Biznis" tvrde da se njima ove godine nisu obratili oni koji traže radnike na poslovima berbi voća i povrća. Po rečima direktora ponuda poslova manja je iz godine u godinu, a ono što se trenutno traži su poslovi u preradi i pakovanju voća, utovar, istovar, promocije i selidbe.

Omladinske zadruge se bave pronalaženjem poslova za učenike od 15 godina, studente do 26, i nezaposlene do 30 godina, a poslovi su povremeni, privremeni, sezonski i poslovi zamene odsutnog radnika.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 15033
Povezane teme

sezonski poslovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.