Komentara: 23
Pregleda: 3993

Subotičani imaju priliku da učestvuju u kreiranju budžeta

07.09.2021. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
U toku je izrada nacrta budžeta za narednu godinu, a po prvi put priliku da direktno učestvuju u kreiranju gradske kase imaće sami građani. Oni će moći da predlože projekat, koji bi mogao da bude finansiran iduće godine.
Subotičani imaju priliku da učestvuju u kreiranju budžeta

Reč je o participativnom budžetiranju, koje Subotica uvodi od naredne godine. Ono podrazumeva planiranje budžeta je uključivanje građana u proces donošenja odluka o trošenju novca prikupljenog kroz poreze i druge javne prihode, u cilju poboljšanja kvaliteta života u jednoj zajednici i u skladu sa prioritetima razvoja našeg grada i realnim mogućnostima finansiranja projekata.

Tim povodom anketiranje građana će se organizovati od 7. do 30. septembra u svim Mesnim zajednicama, Uslužnom centru Gradske kuće i na sajtu Grada Subotice.

- Građani i sva zainteresovana lica imaju priliku da popunjavanjem Upitnika daju svoje predloge za projekte koji bi učinili život u našem gradu kvalitetnijim i lepšim. Popunjene  upitnike  potrebno je da ubacite u najbližu  kutiju  za prikupljanje predloga. Elektronska verzija Upitnika se nalazi na sajtu subotica.rs, a popunjen upitnik može da se pošalje na upitnik@subotica.rs - navodi se u obaveštenju Gradske uprave.

Nakon prikupljanja predloga izvršiće se analiza predloženih projekata. O rezultatima analize odnosno uvrštenim projektima u nacrt budžeta grada za 2022. godinu javnost će biti obaveštena putem zvaničnog sajta Grada Subotica i prilikom organizovanja javne rasprave o budžetu.

Preuzmite UPITNIK za prikupljanje projektnih ideja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 7 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 3993

Povezana vest

Povezane teme

budžet

budžet grada subotice

budžet lokalne samouprave

gradski budžet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.