Komentara: 46
Pregleda: 9089

Subotica stipendira najbolje studente

09.02.2013. u 21:22h
Izvor: RTV Yueco
Pedeset najboljih subotičkih studenata primaće stipendiju grada u iznosu od 10.400 dinara mesečno. Na svečanosti priređenoj u Gradskoj kući, gradonačelnik Subotice Modest Dulić sa saradnicima uručio je danas ugovore o stipendiranju odabranih najboljih studenata, za šta je u budžetu opredeljeno 7,9 miliona dinara.
Subotica stipendira najbolje studente

Najavljena je dalja i veća podrška studentima, s obzirom da je interesovanje za ove stipendije bilo petostruko veće nego što su sredstva dozvoljavala.

Od 255 prijavljenih studenata koji su imali kompletnu potrebnu dokumentaciju, njih 50 će primati stipendije, i to deset meseci u pojedinačnom mesečnom iznosu od 10.400 dinara, s tim da će stipendisti dobiti i retroaktivno sredstva za period od momenta upisa godine do potpisivanja ugovora. Stipendije u 2013. godini su višem iznosu u odnosu na prethodni period.

Stipendije su dodeljene na osnovu deficitarnosti budućeg zanimanja i dosadašnjeg uspeha. Već su počeli razgovori na temu izmene pravilnika o stipendiranju, gde bi pored deficitarnosti i uspeha uveli i socijalni momenat, a u planu je da će u budućnosti biti povećan iznos same stipendije, kao i broj stipendista.

Uručivši ugovore o stipendiranju, gradonačelnik Subotice Modest Dulić je istakao da podrška mladim i perspektivnim ljudima zapravo predstavlja dugoročno ulaganje u sam grad. Za ove stipendije iz ovogodišnjeg bužeta izdvojeno je oko 7,9 miliona dinara.

Dulić je takođe najavio da će u narednoj godini Subotica pokušati da obezbedi više novca s obzirom da je značajan broj studenata sa dobrim prosecima ostalo bez stipendije.

Izvor: RTV Yueco
Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente Subotica stipendira najbolje studente
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 9089
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.