Komentara: 24
Pregleda: 12286

Subotica prohodna, nema vanredne situacije

01.02.2014. u 22:53h
Izvor: RTV City
Jak vetar koji duva već drugi dan, i danas je prouzrokovao velike probleme u saobraćaju. U gradu su trenutno svi putni pravci prohodni, jedino na putu za Bajmok povremeno dolazi do zastoja. Prema rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, grad će preduzeti sve potrebne mere kako bi se i ova saobraćajnica održavala prohodnom.
Subotica prohodna, nema vanredne situacije

Maglai je u izjavi za medije nakon obilaska dela autoputa od Subotice do Bačke Topole, gde je oko stotinu vozila oslobođeno iz smetova, rekao da je bilo razgovora sa načelnikom okruga i drugim strukturama o uvođenju vanrednog stanja, ali kako takav zahtev nije stigao od nadležnih institucija iz Republike, odlučeno je da se ono ne uvodi.

Aktiviran je štab za vanredne situacije, a sva raspoloživa mehanizacija angažovana je na raščišćavanju puteva koja inače nisu u nadležnosti grada, kao ispomoć na održavanju prohodnosti regionalnih i magistralnih puteva.

Predviđeno je i da se, ukoliko bude bilo potrebe, putnicima iz zavejanih vozila obezbedi smeštaj i ishrana u Subotici. Gradska uprava je naložila Suboticatransu da obustavi sve vožnje osim na gradskim linijama.

Gradonačelnik je još jednom apelovao  na sugrađane da ne kreću bez preke potrebe na put jer bez obzira na to kakvo je trenutno stanje na pojedinim putnim pravcima, ono se menja iz minuta u minut.

Dežurne ekipe Elektrovojvodine suočavaju se s veliki problemima kako da priđu salašima u okolini Subotice koji su ostali bez struje. U pitanju je dvadesetak salaša – poljoprivrednih imanja, koja su ostala bez struje, a ka kojima se dežurne ekipe jako teško probijaju zbog velikih smetova.

Izvor: RTV City
Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva Autoput i akcija čišćenja zavejanih puteva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 12286

Povezane vesti

Povezane teme

jene maglai

vanredna situacija

štab za vanredne situacije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.