Komentara: 28
Pregleda: 4335

Subotica proglašena za Evropski grad sporta 2024. godine

01.06.2023. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
U konkurenciji 30 gradova, Subotica je dobila počasno zvanje Evropskog grada sporta za 2024. godinu, saopštio je jutros na sednici Skupštine Grada gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.
Subotica proglašena za Evropski grad sporta 2024. godine

Podsetimo, naša lokalna samouprava podnela je sredinom maja kandidaturu Evropskoj asocijaciji prestonica i gradova sporta (ACES Europe).

- Sportisti su najbolji ambasadori našeg grada i promociju kakvu može uradi jedan sportista, ne može da zameni deset političara. Subotica je moderan grad, evropskog šarma i bogate tradicije i različitosti, kojom se uvek ponosimo. Volimo da kažemo da nosi epitet „grad sporta“, a to možemo da ističemo s pravom jer su subotički sportisti prisutni na svim velikim takmičenjima i osvajaju veliki broj medalja. Iza ovih lepih reči krije se bogata tradicija, predani rad generacija sportskih radnika koji su iznedrili veliki broj evropskih, svetskih i olimpijskih šampiona – rekao je tom prilikom gradonačelnik Bakić

Obilazeći naš grad, predsednik ACES Europe, Đan Frančesko Lupateli, poručio je da je grad fantastičan, kako je rekao u svakom smislu te reči, da ima uslove za bavljenje mnogim sportovima, među kojima su i sportovi na vodi, odnosno jezeru.

- Biti Evropski grad sporta znači da od 1. januara pa do kraja godine treba da se gradi slika sporta, da se njime bavi svih 365 dana – istakao je Lupateli.

BAKIĆ: VELIKO PRIZNANJE ZA GRAD I SPORTISTE

Vest da je Subotica dobila titulu Evropskog grada sporta stigla je neposredno pred početak današnje sednice Skupštine Grada. Prethodno su rebalanskom određena sredstva od 1,6 miliona dinara koja su potrebna za realizaciju aktivnosti koje to priznanje nosi.

- To je izuzetno priznanje za naš grad. Subotički sportisti će uneti zastavu Srbije u Evropski parlament. To je priznanje za sav napor sportskih radnika i Grada Subotice svih ovih decenija. Ovo nam je motiv da još više ulažemo u sportsku infrastrukturu, da još više ulažemo u naše sportiste, koji su najbolji ambasadori našeg grada - poručio je gradonačelik Bakić.

O tome šta konkretno znači ova titula i koji su benefiti za Grad Suboticu i subotički sport, potrudićemo se da saznamo u narednim danima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 meseci i 3 nedelje
Komentara: 28
Pregleda: 4335
Povezane teme

grad sportova

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.