Komentara: 6
Pregleda: 4355

Subotica na najvećem svetskom sajmu investicija u Minhenu

07.10.2013. u 22:48h
Izvor: RTV Yueco
U Minhenu je danas počeo najveći evropski sajam investicija i nekretnina „Expo real 2013“, na kojem se, na štandu Srbije, predstavljaju i investicioni potencijali Subotice.
Subotica na najvećem svetskom sajmu investicija u Minhenu

Na 64.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na minhenskom sajmu, prestaviće se 1.700 izlagača iz 33 jedne zemlje sveta. Sajam počinje u znaku ekonomskog oporavka većine evropskih zemalja, pa će tako 16. izložba u Minhenu imati ponovo rekordan broj posetilaca. Za tri dana, koliko sajam traje, izložbu će posetiti više od 38.000 “donosilaca odluka”, svetskih top menadžera iz oblasti investiranja.

“Srbija – sledeća evropska destinacija” jedan je od 1.700 štandova na ovogodišnjem sajmu investicija i nekretnina „Expo real 2013“ koji se održava u Minhenu. Subotica se i ove godine predstavlja u sklopu štanda Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA. Njihovi predstavnici smatraju da je Srbiji mesto na ovom sajmu jer su na njemu prisutni svi bitni svetski investitori, pogotovo oni iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, odnosno iz zemalja sa kojima imamo značajnu industrijsku saradnju.

Gradonačenik Modest Dulić smatra da je veoma važno da grad Subotica redovno prikazuje svoje komparativne prednosti na ovako značajnom sajmu kao što je sajam investicija i nekretnina u Minhenu.

Dosadašnje ostvarene rezultate, odnosno portfolio investitora, kao i trenutne investicione potencijale na ovom sajmu predstavlja i Slobodna zona Subotica. Predstavnik subotičke Slobodne zone Saša Vučinić kaže da je utisak da je sajam najveći u zadnjih pet godina koliko je Subotica prisutna.

Posebna pažnja u predstavljanju Subotice na ”EXPO REAL”-u u Minhenu posvećena je turističkoj destinaciji Palić. Prema rečima nadležnih iz preduzeća Park Palić, u ponudi je šest atraktivnih lokacija koje su infrastrukturno opremljene.

Subotička delegacija imaće danas prijem u Gradskoj kući u Minhenu, na kojem će biti dogovoreni novi projekti u međunarodnoj saradnji koja traje već 14 uspešnih godina. Sajam investicija i nekretnina u glavnom gradu Bavarske traje do srede, 9. oktobra 2013.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4355
Povezane teme

Saša Vučinić

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

investicije Palić

Park Palić

Investiranje u Suboticu

Modest Dulić

minhen

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.