• Pregleda: 4662

Subotica na dobrom mestu za naše potrošače, kažu u ContiTech-u

Subotica na dobrom mestu za naše potrošače, kažu u ContiTech-u

Novim nemačkim investicijama u Subotici bave se i Nemački mediji. Nemačka kompanija Kontitek objavila je da će uložiti više od deset miliona evra u novu fabriku u Srbiji, preneli su nemački mediji i domaće agencije.

U fabrici u Subotici, koja treba da počne da radi sredinom iduće godine, proizvodiće se creva za automobilsku industriju koja će koristiti evropski proizvođači automobila za pogonske sisteme. Do 2016. druga Kontitekova fabrika u Srbiji trebalo bi da ima 300 zaposlenih.

"Subotica je na dobrom mestu za naše potrošače. Uslovi na tržištu rada su takođe dobri", istakao je direktor Kontitek fluid tehnologije Matijas Šenberg dodajući da će ta fabrika biti blizu sestrinskih u Segedinu i Temišvaru. Fabrika će se graditi na površini od 7.000 kvadratnih metara u slobodnoj zoni, u industrijskom parku Mali Bajmok.

Kontitek navodi i da će ugovor o gradnji biti potpisan najkasnije u novembru, kao i da će Grad Subotica i država Srbija obezbediti podršku investiciji. Kompanija Kontitek fluid tehnologija je u 2010. godini prodala proizvode za 1,12 milijardi evra.

Continental fabrika u Subotici - Contitech

Continental fabrika u Subotici - Saša Vučinić, Branko Guslov

Continental fabrika u Subotici - Contitech

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.