• Pregleda: 2665

Subotica i Segedin primer dobre saradnje

Subotica i Segedin primer dobre saradnje

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je zajednička sednica Skupštine bratskih gradova Subotice i Segedina. Gradonačelnik Segedina i predsednik Skupštine Subotice potpisali su zajedničku izjavu o učestvovanju na konkursima u okviru trećeg konkursnog poziva IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija (2012). Odbornici iz Segedina posetili su generalni konzulat Republike Mađarske u Subotici.

Predsednik Skupštine Subotice Slavko Parać i gradonačelnik Segedina Laslo Botka potpisali su zajedničku izjavi da će sa nekoliko projekata konkurisati za prekograničnu saradnju. U planu je uspostavljanje katastra podzemnih i unutrašnjih voda, izradu baze podataka, kao i formiranje zajedničkog informacionog sistema i baze podataka.Drugi projekat se odnosi na utvrđivanje stepena zagađenosti tla u oba grada, rekonstrukcija i modernizacija postojećeg objekta za zbrinjavanje opasnog otpada kao i stočnog groblja, zatim u planu je projekat za proširivanje korišćenja obnovljivih izvora energije i za očuvanja kulturne baštine.

Odbornici Skupština Subotice i Segedina upoznali su se sa do sada realizovanim zajedničkim projektima iz oblasti poljoprivrede, turizma, a bilo je reči i o projektima Zoloških vrtova Palić i Segedin.Gradonačelnik Subotice je istakao da oba grada imaju isti zadatak na poboljšanju saobraćajnih komunikacija između dve regije.

Na kraju sednice nastupio je Tamburaški orkestar “Ravnica”. Odbornicima su podeljeni i prigodni pokloni.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.