Komentara: 0
Pregleda: 3081

Subotica i Segedin primer dobre saradnje

23.09.2011. u 16:37h
Izvor: RTV Yueco
Subotica i Segedin primer dobre saradnje

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je zajednička sednica Skupštine bratskih gradova Subotice i Segedina. Gradonačelnik Segedina i predsednik Skupštine Subotice potpisali su zajedničku izjavu o učestvovanju na konkursima u okviru trećeg konkursnog poziva IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija (2012). Odbornici iz Segedina posetili su generalni konzulat Republike Mađarske u Subotici.

Predsednik Skupštine Subotice Slavko Parać i gradonačelnik Segedina Laslo Botka potpisali su zajedničku izjavi da će sa nekoliko projekata konkurisati za prekograničnu saradnju. U planu je uspostavljanje katastra podzemnih i unutrašnjih voda, izradu baze podataka, kao i formiranje zajedničkog informacionog sistema i baze podataka.Drugi projekat se odnosi na utvrđivanje stepena zagađenosti tla u oba grada, rekonstrukcija i modernizacija postojećeg objekta za zbrinjavanje opasnog otpada kao i stočnog groblja, zatim u planu je projekat za proširivanje korišćenja obnovljivih izvora energije i za očuvanja kulturne baštine.

Odbornici Skupština Subotice i Segedina upoznali su se sa do sada realizovanim zajedničkim projektima iz oblasti poljoprivrede, turizma, a bilo je reči i o projektima Zoloških vrtova Palić i Segedin.Gradonačelnik Subotice je istakao da oba grada imaju isti zadatak na poboljšanju saobraćajnih komunikacija između dve regije.

Na kraju sednice nastupio je Tamburaški orkestar “Ravnica”. Odbornicima su podeljeni i prigodni pokloni.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3081
Povezane teme

Saša Vučinić

gradonačelnik Subotice

Slavko Parać

segedin

szeged

saradnja subotice i segedina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.