Komentara: 0
Pregleda: 2296

Subotica i Palić ugroženi prekomernim kišama

03.06.2010. u 14:37h
Izvor: Dnevnik "Danas"
<p>Ki&scaron;a koja je protekla dva-tri dana satima neprestano padala stvorila je velike probleme stanovnicima pojedinih ulica u Subotici, koje su se na&scaron;le pod pravom poplavom, a posebno je nastradao Palić, u kojem su podzemne vode dodatni problem. &Scaron;tab za odbranu od poplava saop&scaron;tio je da je palo vi&scaron;e od 60 litara po kvadratnom metru, odnosno oko 200 litara na mesečnom nivou, &scaron;to je daleko iznad proseka padavina za ovo doba godine.</p>
Subotica i Palić ugroženi prekomernim kišama

Na Paliću, u Dubrovačkoj i Partizanskoj ulici posebno, kao i u delovima Subotice poput Željezničkog naselja, ogromne količine padavina prouzrokovale su podizanje nivoa podzemnih voda, a u delovima gde nije izgrađena kanalizaciona mreža to je izazvalo i dizanje nivoa septičkih jama. Zbog toga su na Paliću čak montirani mobilni toaleti. Angažovane su bile sve ekipe JKP Čistoća, Vodovod i kanalizacija, kao i preduzeća Dunav-Tisa-Dunav, a u kritičnim situacijama nekoliko puta su na teren izlazili i vatrogasci. Posebno je teška situacija bila u Ulici Stevana Mokranjca, koja se nalazi u određenoj depresiji, te je tamo povremeno bilo i do 300.000 kubnih metara vode.

Pod vodom je, ustvari, bila većina ulica, ali se ona tamo relativno brzo povukla.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2296
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.