Komentara: 0
Pregleda: 1737

Subotica i EU neguju iste vrednosti

09.05.2010. u 17:24h
Izvor: RTV
Subotica i EU neguju iste vrednosti

U Subotici je obeležen Dan Evrope, 9. maj, a svečanosti je prisustvovao šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer.

Dežer je ocenio da je Subotica jedan od gradova koji promoviše evropske vrednosti i da je bilo sasvim prirodno u Subotici proslaviti 9. maj.

On je rekao da je Subotica grad koji je na raskrsnici kultura, ali da ima dugu evropsku istoriju i evropsku sadašnjicu.

"Obeležavanjem Dana Evrope u Subotici i pre neki dan u Nišu želeo sam da ukažem da odluka ulaska u EU nije samo na Beogradu, već svim njenim građanima. Subotica je grad koji promoviše evropske vrednosti internacionalizma, multikulturalnosti i multietničnosti i bilo je prirodno da dođemo u Suboticu da proslavimo Dan Evrope", rekao je ambasador i istakao da je Subotica simbol međuregionalne saradnje.

Vensan Dežer i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić na Trgu Slobode otvorili su promotivne štandove zemalja EU i organizacija koje sarađuju sa evropskim institucijama.

U Velikoj većnici Gradske kuće otvorena je konferencija na temu "Regionalna saradnja i ekonomski razvoj".

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić rekao je da Subotica, njen javni, nevladin i privatni sektor, prednjači u projektima prema EU i da je regionalna saradnja prepoznata kao preduslov za brži razvoj i usvajanje evropskih standarda.

Delegacija Evropske unije danas će obići i projekte u Subotici finansirane iz fondova EU - novi prečistač u JKP "Vodovod i kanalizacija" i Edukativni centar u Zoološkom vrtu na Paliću.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1737
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.