Komentara: 12
Pregleda: 4379
Foto

Subotica grad starih osoba

01.10.2015. u 16:21h
Izvor: RTV City
U organizaciji gradskog Udruženja penzionera, Gerontološkog centra, Crvenog krsta, Karitasa, Doma zdravlja, Apoteke Subotica i Zavoda za javno zdravlje, na centralnom gradskom trgu nizom aktivnosti obeležen je Međunarodni dan starijih osoba.
Subotica grad starih osoba

Subotica spada u gradove sa dosta starijih lica i najznačniji deo socijalnih davanja koje izdvaja Grad upravo odlazi na brigu o starijima. Samo za Gerontološki centar iz gradske kase godišnje se izdvoji 39 miliona dinara.

U gradskom Udruženju penzionera ističu da se starija populacija suočava sa brojnim problemima, a najveći  su niske penzije. Svojim članovima, kojih ima oko 14.000,  pomažu kroz kupovinu ogreva i nabavku zimnice  i zamrznutih namirnica na više rata.

Subotica grad starih osoba

I naši stariji sugrađani sa kojima smo razgovarali najviše se žale na lošu materijanu situaciju, ali i na nedostatak pažnje.

Ceo mesec oktobar posvećen je brizi o starima, a slogan ovogodišnje kampanje je „Osobe 60 plus, računajte na nas“, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti da neobraćanje pažnje na starije osobe znači da se ne obraća pažnja na 20 odsto populacije do 2030. godine, kada će biti više ljudi starijih od 60 godina nego dece mlađe od 10 godina.

Izvor: RTV City
Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba Međunarodni dan starijih osoba
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 4379

Povezana vest

Povezane teme

međunarodni dan starih

briga o starima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.