Komentara: 36
Pregleda: 3971
Foto

Subotica domaćin Prvenstva Srbije u šahu

14.08.2019. u 14:39h > 15:54
Izvor: Subotica.com
Šahovski klub "Spartak" i Grad Subotica od 22. avgusta do 1. septembra biće domaćini državnog prvenstva koje će okupiti najbolje šahiste Srbije, pojačane kvalitetnim strancima. Domaćin turnira, Spartak, ima ambicije da osvoji titulu pred svojim navijačima. Turnir će biti održan u hotelu Patrija, igraće se svakodnevno s početkom u 16 časova.
Subotica domaćin Prvenstva Srbije u šahu

Šahovski savez Srbije poverio je našem gradu organizaciju Prvenstva Srbije, a iz lokalne samouprave poručuju da će učiniti sve da još jednom pokažu da je Subotica dobar domaćin i grad sportova.

- Učinićemo sve, pa i u tom sportskom delu, da Spartak ostvari što bolji rezultat, a mi kao Gradska uprava i klub budemo dobri domaćini - rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu

Subotica domaćin Prvenstva Srbije u šahu

Nepune dve godine u klubu novo rukovodstvo je iskoristilo da stabilizuje klub, reguliše dugovanja i omogući nastavak takmičenja, ali i promociju šaha među najmlađima. Uoči najave održavanja velikog turnira sumirano je stanje u ovom trofejnom klubu.

- Problemi u klubu nisi bili veliki, uglavnom smo ih rešili a odnosili su se mahom na obaveze prema igračima, prema ugostiteljskim objektima, EPS-u i vodovodu. Sada je "Spartak" ponovo stabilan klub i nemamo više dugovanja. - istakao je Gojko Radić, predsednik Šahovskog kluba "Spartak"  - Zahvaljujem se sponzorima koji su nas podržali i omogućili nam dalji rad. U budućnosti želimo da još više omasovimo i približimo šah deci tako što ga promovišemo po osnovnim školama, jer bolje je da deca budu za šahovskom tablom nego na ulici. Na nama je da im omogućimo što bolje uslove za bavljenje šahom, time ćemo se baviti i ubuduće.

Subotica domaćin Prvenstva Srbije u šahu

POMOĆ KLUBU - Pomoć Šahovskom klubu "Spartak" ispred Gradske uprave obećao je i Nemanja Simović, najavivši da će grad uložiti određena sredstva da se obezbede normlani uslovi za redovno funkcionisanje kluba. - Pre nekih mesec dana sa saradnicima sam obišao prostorije kluba i uverio se da su one zaista u devastiranom stanju, kao i da je potrebno uložiti značajna sredstva da bi se obezbedili minimalni uslovi za nesmetano funkcionisanje, pogotovo onaj deo koji koriste najmlađi polaznici škole šaha. - kaže Simović

Ekipa Spartaka je prošle godine u Valjevu bila vicešampion Srbije, a u izuzetno jakoj konkurenciji pokušaće da se izdigne jedan stepenik više. Organizator očekuje kvalitetno takmičenje, uzimajući u obzir da će učešće uzeti najbolji klubovi naše države. Među favoritima  izdvajaju se prošlogodišnji šampion ŠK "Itaka", "Slovan" iz Rume, Jelica iz Goračina, Vladimirovci i svakako subotički Spartak.

- Na državnom prvenstvu učestvovaće po dvanaest ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, igraće se na šest plus četiri table. Ekipa Spartaka će nastupiti u neizmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu i pokušaće da da svoj maksimum, ali sa takvim ambicijama dolazi još dosta ekipa. - najavio je Ivan Sedlak, Sportski direktor Šahovskog kluba "Spartak" - Igra se jedanaest kola, po principu svako sa svakim. Kvalitet ekipa je izuzetan, svaka ekipa je pojačana barem sa jednim vrhunskim strancem. Pored srpske šahovske elite jedna table je rezervisana i za izuzetno jakog stranca.

Subotica domaćin Prvenstva Srbije u šahu

Ekipa Spartaka nastupiće u sastavu: velemajstori Ferenc Berkeš, Nikola Sedlak i Dušan Popović, zatim internacionalni majstori Novak Čabarkapa, Vladimir Luković i Raško Bošković, fide majstor Vuk Žegarac i polaznik Spartakove škole šaha, majstorski kandidat, Nikola Skenderović.

Prvo kolo na programu je 22. avgusta u 16 časova, a pola časa ranije zakazano je svečano otvaranje turnira. Organizator je obezbedio tehničke uslove za prenos određenog broja partija preko interneta, čime će se omogućiti ljubiteljima šaha da iz komfora svog ambijenta prate odabrane mečeve. Poslednjeg dana turnira, 1. septembra, održaće se poslednje kolo, a pre svečanog zatvaranje biće upriličena dodela priznanja i medalja.

Izvor: Subotica.com
Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu Najava Prvenstva Srbije u šahu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 7 meseci
Komentara: 36
Pregleda: 3971
Povezane teme

nemanja simović

gojko radić

šahovski turnir

šahovski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.