Komentara: 15
Pregleda: 3245
Foto

Subotica dobila veću količinu "plavih kanti", uskoro sređivanje Bikovačkog puta

26.09.2023. u 13:34h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica je od resornog pokrajinskog sekretarijata dobila opremu za sakupljanje i reciklažu komunalnog otpada. Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najavio je da će u narednom periodu uslediti proširenje i rekonstrukcija Bikovačkog puta, čime će transport otpada od Subotice do Regionalne deponije biti znatno olakšan.
Subotica dobila veću količinu "plavih kanti", uskoro sređivanje Bikovačkog puta

Zahvaljujući ugovoru, koji je zaključen između Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Grada, Subotica će dobiti 17.230 plavih kanti za odlaganje reciklabilnog kućnog otpada, zapremine 120l i 35 zelenih kontejnera zapremine 1.100l. 

Dobijanjem ove opreme uvodimo nove korisnike u sistem prikupljanja komunalnog otpada. Imaćemo kvalitetniju zaštitu životne sredine, veći komunalni red i lakše odvoženje komunalnog otpada - istakao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Subotica dobila veću količinu "plavih kanti", uskoro sređivanje Bikovačkog puta

USKORO REKONSTRUKCIJA I PROŠIRENJE BIKOVAČKOG PUTA - Prvi čovek grada je, nakon potpisivanja ugovora o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, najavio da će uskoro uslediti rekonstrukcija i proširenje ove značajne saobraćajnice - Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uskoro će započeti realizacija ove investicije, vredne 450 miliona dinara, koja će doprineti kvalitetnijem i bezbednijem saobraćaju, kao i lakšem transportu komunalnog i industrijskog neopasnog otpada od grada do Regionalne deponije - izjavio je Bakić.

Obezbeđivanjem plavih kanti u Subotici je zaokružena primarna separacija otpada, kazao je Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

- Imamo kantu za suvi otpad i kantu koju smo već ranije podelili, odnosno zelenu kantu koja služi za mešoviti komunalni otpad koji se u ovom momentu ne koristi kao reciklabilni. Na taj način pospešićemo rad Regionalne deponije i podići stepen iskorišćenosti otpada i sve one naše obaveze iz poglavlja 27 - naveo je Erceg.

Osim Grada Subotice, ugovore o dodeli opreme za sakupljanje i reciklažu komunalnog otpada potpisali su i opštine Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Novi Kneževac, Čoka i Kanjiža.

Subotica dobila veću količinu "plavih kanti", uskoro sređivanje Bikovačkog putaPrvi čovek grada je podsetio da je Regionalna deponija u novembru prošle godine od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine dobila tzv. IPPC dozvolu koja joj je omogućila saradnju sa industrijom i trećim licima.

Zahvaljujući integrisanoj dozvoli, Regionalna deponija je stekla mogućnost da u narednih 10 godina, pored komunalnog otpada upravlja i sa industrijskim neopasnim otpadom.  podsetio je gradonačelnik Bakić dok iz resornog pokrajinskog sekretarijata dodaju da je naš region prvi koji je ishodovao ovu dozvolu po svim standardima i pratećim sadržajima. 

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća Potpisivanje ugovora - kante za odlaganje kućnog smeća
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 3245
Povezane teme

odlaganje otpada

odlaganje smeća

stevan bakić

selekcija otpada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.