Komentara: 0
Pregleda: 2200

Subotica dobila budžet posle burne sednice

31.12.2010. u 14:13h
Izvor: RTV
<p>Odbornici Skup&scaron;tine grada su na večera&scaron;njoj sednici usvojili budžet za 2011. godinu u iznosu od oko 3,9 milijardi dinara, &scaron;to je za 2 odsto manje u odnosu na ovogodi&scaron;nji budžet.<br />Vladajuća koalicija, čiju apsolutnu većinu u Gradskoj skup&scaron;tini ima Demokratska stranka, i gradonačelnik Sa&scaron;a Vučinić kažu da je budžet odraz realnosti u datim okolnostima, ali da, zahvaljujući u&scaron;tedi na pojedinim pozicijama, sadrži i razvojnu komponentu.</p>
Subotica dobila budžet posle burne sednice

Odbornici Saveza vojvođanskih Mađara, Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, koji su glasali protiv, smatraju da budžet nije realan i da nema strategiju razvoja, a da će doživeti više rebalansa.

Za budžet je glasalo 40 odbornika, 18 je bilo protiv, a jedan odbornik je bio uzdržan.

Gradski odbor DS-a: SVM svoje propuste podmeće DS-u

Posle burne i žestoke rasprave na današnjoj sednici Gradske skupštine, Gradski odbor Demokratske stranke izdao je saopštenje u kome se kaže da Savez vojvođanskih Mađara još uvek nije uspeo da se oporavi od izbornog neuspeha 2008. godine, kada je izgubio gotovo dvodecenijsku dominantnu poziciju upravljanja gradom.

Neuverljiv je njihov pokušaj da za sve svoje propuste u tom dugogodišnjem periodu optuže Demokratsku stranku u Subotici kako ih u protekloj godini nije u potpunosti rešila, kaže se u saopštenju Gradskog odbora DS-a.

U saopštenju se navodi da u svojim poslednjim obraćanjima javnosti, u vidu blaćenja DS-a, funkcioneri subotičkog odbora SVM iznose neistine u vidu optužbi o potpunom čišćenju Mađara iz različitih organa i preduzeća.

Napuštanjem vlasti ostalo je nešto manje članova SVM na rukovodećim pozicijama, ali su došli drugi pripadnici mađarske nacionalne zajednice, koji, očito, nisu po ukusu čelnika SVM, jer dele neka drugačija politička uverenja, kaže se u saopštenju.

Posebno je zlonameran pokušaj podmetanja neistina da gradonačelnik nije reizabran za predsednika Gradskog odbora DS-a usled nedostatka podrške unutar stranke. A, istina je da Saša Vučinić nije želeo da se kandiduje za tu funkciju i da je kao član Gradskog odbora, po funkciji izabran za zamenika predsednika Gradskog odbora u Subotici.

Verujemo da bi i za SVM i za građane Subotice bilo korisnije da se čelnici SVM takmiče u predlaganju boljih i kvalitetnih rešenja za rešavanje dugogodišnjih problema, i na taj način koriguju svoje propuste koje žele da podmetnu DS-u, zaključuje se u današnjem saopštenju Gradskog odbora DS-a.

 

Izvor: RTV
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2200
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.