Komentara: 1
Pregleda: 3368

Studiranje o trošku pokrajinskog budžeta

16.05.2013. u 14:39h
Izvor: RTV City
U Vojvodini će prvu godinu na fakultetima i visokim školama moći da upiše 6.362 studenta koji će se finasirati iz pokrajinskog budžeta, odlučila je vojvođanska Vlada.
Studiranje o trošku pokrajinskog budžeta

Prvu godinu osnovnih strukovnih studija u visokim školama strukovnih studija u Vojvodini može upisati 1.249 studenata koji će se finansirati iz pokrajinskog budžeta.

Prvu godinu studijskih programa osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu može upisati 5.113 studenata, predviđeno je odlukom o broju studenata čije školovanje će se finansirati iz budžeta Pokrajine.

Pokrajinska Vlada je usvojila predlog i da prvu godinu master akademskih studija i doktorskih studija koje se finansiraju iz budžeta Pokrajine na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu može upisati 2.901 student. Na sednici Vlade Vojvodine dogovoreno je i da u skladu sa dogovorenom upisnom politikom, četiri fakulteta povećaju broj studenata na smerovima za koje postoji interesovanje na tržištu rada, kao što je IT sektor, a u tom smislu su otvorena i neka nova usmerenja.

U još devet oblasti došlo je do promene broja "budžetskih" studenata, u skladu sa rezultatima analize tržišta rada o tome koje su struke potrebne. Istovremeno, na deset usmerenja smanjen je broj "budžetskih" studenata, za one struke koje imaju najveći broj na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3368
Povezane teme

studiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.