Komentara: 0
Pregleda: 2153

Studentski hakaton "BizKod #3" za vikend u hotelu "Galleria"

17.04.2018. u 17:02h
Izvor: Subotica.com
Studentski hakaton za programere i ekonomiste održaće se za vikend, 21. i 22. aprila, u poslovnim prostorijama Infostud grupe, smeštenim u hotelu "Galleria". Ovog puta, studenti će imati 24 časa za rešavanje programerskih ili poslovnih problema, nakon čega će svoja idejna rešenja predstaviti žiriju, koji će najbolje nagraditi.
Studentski hakaton "BizKod #3" za vikend u hotelu "Galleria"

Na trećem izdanju "BizKoda", 14 prijavljenih timova takmičiće se u dve odvojene kategorije, odnosno "biz" kategoriji za studente Ekonomskog fakulteta u Subotici, i "kod" kategoriji koja je tradicionalno namenjena studentima završnih godina Visoke tehničke škole. Timovi će na raspolaganju imati 24 časa, bez pauze, da reše poslovne ili programerske probleme, koje će im zadati mentori iz Infostuda, sa kojima će deliti noć bez sna kako bi na najbolji način realizovali svoju ideju.

- Takmičenje organizujemo kako bismo studentima omogućili da se upoznaju sa radnim uslovima i onime što ih očekuje kada nakon završenih studija počnu da rade u nekoj od kompanija. Studenti će se takmičiti u razradi poslovne ideje, koju je dobiti na dan takmičenja, ili će se nadmetati u programiranju. Takmičenje će trajati 24 časa, što je veliki izazov kako za studente, tako i za mentore, koji će biti tu da im pomognu, usmere i posavetuju na osnovu svog dosadašnjeg znanja i iskustva - kaže Andrijana Mazinjanin, projekt menadžer Infostud grupe.

Studentski hakaton "BizKod #3" za vikend u hotelu "Galleria"

Takmičenje je nastalo pre tri godine, kao spontana ideja od strane Infostuda i Visoke tehničke škole, a prema rečima prof. dr Zlatka Čovića, pomoćnika direktora VTŠ-a, učešćem na ovakvim događajima, studentima se otvaraju mogućnosti za dobijanje prakse, a potom i zaposlenja u kompanijama.

PANEL DISKUSIJA - U okviru takmičenja "BizKod", održaće se i panel diskusija na temu "Koliko je praksa važna? Od studenta do profesionalca" u subotu, 21. aprija, u prostorijama Infostuda u hotelu "Galleria", s početkom u 12 časova. Učesnici panela biće predstavnici Infostud grupe, Visoke tehničke škole i Ekonomskog fakulteta u Subotici. 

- Zahvaljujući ovom takmičenju, četiri naša studenta dobila su posao u kompanijama, u kojima su se pokazali kao jedni od nosilaca tog posla koji obavljaju. Za nas je to veoma bitno, jer smo s jedne strane dobili potvrdu da ono što radimo, obrazujemo inženjere, dobro radimo, dok s druge strane, studenti imaju mogućnost da već u toku studija pronađu stručnu praksu i zaposlenje - ističe Čović.

Ove godine takmičenju su se po prvi put priključili i studenti Ekonomskog fakulteta, a prema rečima dr Mirjane Marić, ispred Ekonomskog fakulteta u Subotici, sedam mešovitih timova, koje čine poslovni informatičari i ekonomisti, rešavaće zadatke koji će sadržati kako informatičke, tako i ekonomske elemente.

Da je njihova ideja dovoljno dobra i primenjiva u poslovnoj praksi, takmičari će morati da uvere i žiri. Nakon isteka vremena, timovi će svoja idejna rešenja predstaviti i braniti pred žirijem, koji će na kraju proglasiti i nagraditi pobedničke timove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2153

Povezana vest

Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

infostud

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

bizkod takmičenje

hakaton

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.