Komentara: 2
Pregleda: 5158

Studenti zadovoljni uslovima studiranja i smeštajem

04.04.2017. u 17:56h
Izvor: Subotica.com
Uslovi studiranja i smeštaja u studentskim domovima su dobri, poručuju akademci na njihov dan, 4. april.
Studenti zadovoljni uslovima studiranja i smeštajem

Dva subotička doma, „Bosa Milićević“ i „Ivo Lola Ribar“ raspolažu kapacitetom od 798 mesta. Pravo na smeštaj imaju najbolji, odnosno studenti na budžetu, koji mesečno izdvajaju 1430 dinara. U Domu „Ivo Lola Ribar“ pored Dudove šume smešteni su studenti  Građevinskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija, dok su u Domu „Bosa Milićević“ studenti Ekonomskog fakulteta, Visoke škole za obrazovanje vaspitača i Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku.  Prema rečima direktorke Studentskog centra Subotica, Silvije Prekajski, prethodnih godina učinjeno je mnogo na poboljšanju uslova u domovima, ali ono na šta se akademci još uvek žale je komfor, jer  su sobe uglavnom trokrevetne.

- Naš dom je druga kategorija, što znači da su to srednji uslovi, pre svega zbog desnog krila krila Doma „Ivo Lola Ribar“, koje još nije obnovljeno. Iz tog razloga naše sobe su uglavnom trokrevetne, umesto dvokrevetnih, da bismo sve studente mogli da primimo.  Po mom mišljenju imaju sasvim lepe i pristojne uslove za život. Pravo na smeštaj ostvaruju studenti koji su upisani na budžet i naravno ako ostane mesta primamo i samofinansirajuće studente. Takvi studenti plaćaju šest hiljada dinara mesečno, a ukoliko ima socijalnih slučajeva Upravni odbor im  odobrava za  tri hiljade dinara da uđu u dom. Smatram da im je normalan studentski život  obezbeđen, jer pored domova imaju sportske terene sa tribinama  i osvetljenjem, te imaju uslova za sportske aktivnosti - kaže Silvija Prekajski.

Studenti zadovoljni uslovima studiranja i smeštajem

Za tri obroka u studentskim menzama, akademci na budžetu dnevno izdvajaju 172 dinara, a  samofinansirajući studenti 450 dinara.

- Imamo dva restorana, a što se tiče ishrane studenti  imaju pet vrsta jela dnevno. Poštujemo ispovest, post, pa čak i neki koji nisu jako strogi vegeterijanci mogu da jedu u menzi, jer su obroci svima prilagođeni - dodaje Prekajski.

Studenti Doma „Bosa Milićević“ kažu da su zadovoljni uslovima i da nikada ne bi zamenili sobičak u domu za bilo kakav stan, pre svega zbog druženja. Najveću zamerku imaju na kvalitet i količinu obroka u menzi.

- Vrlo sam zadovoljna smeštajem, jesu male sobe, ali povoljno je. Zadovoljna sam što su nam obezbedili sportske terene, koristimo ih svakodnevno, svi sportovi se igraju. Što se tiče fakulteta, imamo potrebnu literaturu, ali naravno uslovi se uvek mogu poboljšati. Kao problem bi navela jedino menzu, suočavamo se sa lošijim kvalitetom hrane u odnosu na period kada sam počela da studiram, a i porcije su manje. Uz to menza je i poskupela, ali to bi sve bilo u redu da poskupljenje prati kvalitet - kaže studentkinja master studija na Ekonomskom fakultetu, koja u Domu „Bosa Milićević“ živi već pet godina.

Studenti zadovoljni uslovima studiranja i smeštajem

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5158
Povezane teme

dan studenata

studenti subotica

studentski dom

studentski centar subotica

studentski dom bosa miličević

studentski dom ivo lola ribar

silvija prekajski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.