• Pregleda: 1602

Studenti VTŠ modernizuju komunikaciju FK "Spartak"

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv i Visoka tehnička škola strukovnih studija potpisali su Ugovor o tehničkoj saradnji, koji predviđa pomoć fudbalskom klubu u unapređenju načina informisanja unutar kluba, ali i lakši način plasiranja informacija prema sponzorima, navijačima i predstavnicima medija.
Foto: FK "Spartak"
Studenti VTŠ modernizuju komunikaciju FK "Spartak"

Projekat informaciono – komunikacione tehnologije zaživeće zahvaljujući idejama i realizaciji studenata Visoke tehničke škole, koji će pred sobom imati zadatak kreiranja softvera ili aplikacija za lakši način komunikacije svih zaposlenih u subotičkom Superligašu i pomoću kojih će svi oko fudbalskog kluba imati bolju dostupnost informacijama.

Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisali su dekan Visoke tehničke škole, direktor subotičkog superligaša.

- Mi obrazujemo mlade ljude koji će da budu inženjeri, dok sa druge strane imamo Spartak, klub sa dugom tradicijom. Kao i fudbalski klub i mi okupljamo mlade ljude, pa zašto onda tehička struka ne bi pomogla sport. Razvićemo sisteme koji su potrebni Spartaku, po pitanju komunikacija.- rekao je dekan Igor Firstner.

Šef Katedre za informatiku VTŠ, Zlatko Čović, dodao je da se saradnja planira na duže staze, a da je cilj da se unapredi interna komunikacija i komunikacija sa javnošću FK "Spartak" kroz praktična softverska rešenja.

- Dobijamo vrlo pozitivne komentare od studenata. Za sada planiramo da sarađujemo u oblastima koje se tiču komunikacionih tehnologija, mobilne komunikacije, veb sajta i društvenih mreža. U planu je i da se kreira igrica preko društvenih mreža.

Direktor kluba, Dragan Dođević, istakao je da su počastvovani što će biti deo ovog projekta, smatrajući da nema lepše stvari nego kada se sport i obrazovanje sklope u jednu celinu. Đorđević je poželeo da projekat zaživi i da donese očekivane rezultate, na obostranu korist.

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.