Komentara: 0
Pregleda: 2840

Studenti uspeli da smanje cenu ispita

22.10.2010. u 14:44h
Izvor: Kurir
<p>Protest studenata Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu, čije se sedi&scaron;te nalazi u Subotici, okončan je tek nakon incidenta, pa i pretnji policije.&nbsp;Studenti su u ponedeljak protestovali ispred zgrade te obrazovne ustanove jer smatraju da plaćaju previsoku cenu za prenos ispita iz jedne godine u drugu.</p>
Studenti uspeli da smanje cenu ispita

Oni kažu da su troškovi po bodu porasli od prošle godine za oko 73 odsto, te umesto pređašnjih 750 sada treba da plate 1.613 dinara, što nije nimalo naivno kada se uzme u obzir da ispiti nose šest ili osam bodova. Međutim, protest je prekinut nakon što su nezadovoljni studenti u ponedeljak po podne upali u učionice fakulteta i naterali profesore i druge studente da napuste nastavu, pošto je bio u toku protest.

Pozvana je policija, koja je nezadovoljnim studentima zapretila da će ubuduće podneti krivičnu prijavu za remećenje javnog reda i mira jer su studenti prijavili policiji samo protest ispred zgrade, a ne i da će ulaziti u zgradu i prisiljavati druge da im se pridruže u protestu.

Nakon tog incidenta krenula je priča među studentima da je s njima obavio razgovor dekan fakulteta i zapretio im da, ukoliko nastave sa protestima, neće moći da upišu godinu.

Ne znam ništa o tome da je dekan pretio nekome. Studentski parlament je odustao od daljih protesta jer smo prihvatili rešenje da se ispit koji se prebacuje u narednu godinu plaća 1.300 dinara po bodu. Smatramo da na taj način podržavamo studente koji su očistili godinu - navodi Stefan Dulić, predsednik studentskog parlamenta.

On je objasnio da im je bilo ponuđeno da se ispit umesto ranijih 1.613 dinara plaća 1.300 ili 1.000 dinara. U slučaju da se plaća 1.300 dinara, studenti koji su očistili godinu ne moraju plaćati školarinu, dok u slučaju da se preneti ispit plaća 1.000 dinara, studenti koji ne prenesu nijedan ispit treba da plate polovinu školarine.

 

Izvor: Kurir
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2840
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.