Komentara: 33
Pregleda: 7648

Studenti: "Studiranje u Srbiji je luksuz"

05.04.2013. u 11:53h
Izvor: RTV Yueco
Studiranje u Srbiji postalo je luksuz, rečeno je od strane predstavnika studenata Ekonomskog fakulteta. Dan studenata koji se obeležava danas dobra je prilika da se sumiraju utici prethodne akademske godine. Studenti se suočavaju sa različitim problemima tokom studiranja, koje kroz određene organizacije pokušavaju da ublaže, odnosno sebi studiranje učine lakšim. Ipak ono zbog čega su prvenstveno na fakultetu, to je sticanje znanja, odnosno diplome koja će im kasnije biti od koristi.
Studenti: "Studiranje u Srbiji je luksuz"

Sagledavajući realnu situciju u zemlji, studenti su sve više skeptični, po pitanju njihove budućnosti nakon uloženog novca i truda tokom studiranja. Sa druge strane zaposleni na fakultetima, takođe rade na tome da studentima olakšaju boravak na fakultetu podržavajući njihove vannastavne aktivnosti.

Roditelji čija deca žele da studiraju najbolje znaju koliko je teško iznaći sredstva za ulaganje u budućnot njihove dece. Mnogi bivši srednjoškolci ne nastavljaju školovanje upravo zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Studenti navode da im problem predstavlja i sistem studiranja, odnosno sistem bolonje koja se ne primenjuje u potpunosti i gde pravila nisu jasno definisana. Ipak studiranje ne čini samo polaganje ispita, nego i određene vannastavne aktivnosti koje su veoma bitne za ove mlade ljude.

Zaposleni na fakultetu čine puno da studenti pored osnovih obaveza na fakultetu, život tokom studiranja učine što lakšim i prijatnijim.

Studenti kažu da su svesni da će prave muke nastati tek kada ostvare svoj cilj i završe fakultet, s obzirom na nezaposlenost u zemlji. Veliki broj njihovih prijatelja ili poznanika koji su završili fakultet, ili ne rade, ili su zaposleni u nekoj trafici ili kafiću, za šta nije potrebno znanje koje su sticali godinama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 33
Pregleda: 7648
Povezane teme

studiranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.