Komentara: 1
Pregleda: 3574
Foto

Studenti razvijaju startap ideje

20.02.2020. u 14:27h
Izvor: TV Subotica
Studenti Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole imali su priliku da predstave svoje biznis ideje u nedavno otvorenom Regionalnom inovacionom startap centru. Kako poručuju iz ovog Centra, na ovaj način će se formirati multidisciplinarni timovi, koji će umeti tehnički i tržišno isplativo da realizuju svoje ideje.
Studenti razvijaju startap ideje

Studenti Visoke tehničke škole, Tatjana Ivošević i Filip Šuput, predstavili su sajt i mobilnu aplikaciju posvećenu košarci. Kako je Filip veliki ljubitelj ovog sporta, to im je, kako priča njegova koleginica, poslužilo kao inspiracija za projekat.

- Sakupili smo sve košarkaške terene u Subotici i tako pomogli zainteresovanima za košarku i basket da pronađu sve bitne informacije na jednom mestu. Na mapi su prikazani svi tereni u Subotici, koji mogu da se ocenjuju, odnosno da se ocenjuje njihov kvalitet, može da se pogleda i veći opis terena, kao i da se dodaju novi tereni - objasnila je Tatjana.

Ovo je prva aktivnost koju studenti Ekomskog fakulteta imaju sa kolegama sa Visoke tehničke škole, a volonterka u Regionalnom startap centru, Dragana Putnik, kaže da su ovo dobre prilike za studente da sprovode u delo ideje koje imaju.

- Dopadaju mi se sva dešavanja, jer su prvenstveno fokusirana na studente i njihov razvoj. Dakle, sve ono što učimo na fakultetu, pogotovo na smeru Poslovna informatika, imamo mogućnost da realizujemo, kako aplikacije, tako i neke druge ideje - kazala je Dragana.

Prema rečima direktora Regionalnog inovacionog startap centra, Bojana Lekovića, oni pružaju studentima mogućnost korišćenja poslovne infrastrukture za razvoj budućih biznisa.

Organizujemo razne treninge, seminare, radionice, konferencije i otvorene panel diskusije, gde oni kao budući preduzetici mogu da steknu znanja i veštine, da rade na međusobnom umrežavanju i stvaranju formalnih i neformalnih mreža - dodaje Leković.

Inače, ovaj Centar pri Ekonomskom fakultetu, otvoren je krajem prošle godine, a u njegovo opremanje država je uložila 40 miliona dinara.

Izvor: TV Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 3574
Povezane teme
ekonomski fakultet subotica visoka tehnička škola strukovnih studija regionalni inovacioni startap centar
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.