Komentara: 0
Pregleda: 5835
Foto

"Stuberi" održali predavanje o influens marketingu

14.12.2017. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Centra za marketing, sinoć je na Ekonomskom fakultetu održano predavanje o influens marketingu. Predavači Aleksandar i Dario Kesegi, članovi Youtube grupe "Stuberi", govorili su studentima i maturantima srednjih škola o neraskidivoj vezi između informacionih tehnologija i marketinga, kao i o njihovoj primeni u praksi iz ličnog iskustva.
"Stuberi" održali predavanje o influens marketingu

CeMar, odnosno Centar za marketing, jeste Studentska organizacija pri Ekonomskom fakultetu koja je osnovana 2001. godine, a pod ovogodišnjim sloganom "Realizuj" nastoje da motivišu mlade našeg grada, te im pokažu kako sve zacrtane ciljeve mogu i da ostvare, uz malo želje, volje i truda. 

- Ovo je zanimljiv događaj, pre svega, zato što će Aleksandar i Dario govoriti iz ličnog iskustva o influens marketingu. S druge strane, smatramo da će predavači imati izuzetan uticaj na motivaciju studenata i maturanata srednjh škola, koji i jesu ciljna publika ovog predavanja, iz razloga što su otprilike približnog godišta, a postigli su značajan uspeh u ovoj oblasti. Danas na internetu postoji takozvani "bum" blogera i vlogera, koje ljudi redovno prate i gledaju, na neki način se srode sa njima. Konkretno na primeru "Stubera", koji imaju više od 300 hiljada pratilaca, publika koja ih svakodnevno gleda zna njihove životne navike, te kada oni preporuče neki proizvod ili ga reklamiraju, njihovi pratioci će to i da probaju. Želim da se zahvalim svim prisutnima koji su došli da poslušaju predavanje, a prve svega, Ekonomskom fakultetu koji nam je omogućio da organizujemo ovaj događaj - rekla je Ivana Barković, ispred Centra za marketing.

"Stuberi" održali predavanje o influens marketingu

"Stuberi" održali predavanje o influens marketingu

Influens marketing je relativno noviji fenomen u oblasti oglašavanja, pod kojim se podrazumeva da ličnosti, takozvani influenseri, promovišu proizvod određenog brenda, isključivo putem interneta. Prednosti ovog vida marketinga ogledaju se u njegovoj suptilnosti, prisutnosti i zabavnom pratećem sadržaju.

- Razlika između influens marketinga i običnog oglašavanja je velika. Influens marketing se posmatra više kao savet ili preporuka od prijatelja, a ključ je suptilno prikazati proizvod. Na primer, kada smo snimali video sa devojkom koja je šampion u kuglanju, na neki način ona je brend koji se integriše u naš sadržaj. Da smo snimili samo nju kako se kugla, to ne bi bilo zanimljivo našoj publici, jer nas ne prate zbog takvog sadržaja. Njen talenat bio je platforma za sadržaj videa, te smo mi prikazali kako se takmičimo sa njom, što je bio zabavan sadržaj, uz istovremenu promociju kuglanja i nje koja je delila savete i prenosila svoje iskustvo publici - objašnjava Dario Kesegi, član Youtube grupe "Stuberi".

"Stuberi" održali predavanje o influens marketingu

Prema njegovim rečima, značajna prednost influens marketing je i u tome što je jeftiniji i efikasniji, u odnosu na oglašavanje putem društevih mreža, štampanih i elektronskih medija.

- Svaki marketing je uspešan, međutim influens marketing je nov i poprilično jeftin, što ga čini efikasnijim u odnosu na ostale vidove oglašavanja. Reklame na televiziji su skupe, a gledaoci ih često ne gledaju ili prebace kanal. Kada "iskoči" reklama na društvenim mrežama, većinom je preskačemo, dok je reklamu u sadržaju videa nemoguće izbeći. Ipak, značajno je da ona bude suptilna i da je uvek prati zabavni sadržaj, jer se inače dobija kontra efekat. Takođe, važno je biti umeren i ne reklamirati svakoga. Nikad ne reklamiramo proizvode u koje ne verujemo, a istovremeno se trudimo da sačuvamo naš brend i ne prezasitimo publiku sponzorisanim sadržajem - istakao je Kesegi.

Izvor: Subotica.com
Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu Predavanje o influens marketingu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5835
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

oglašavanje

cemar

stuberi

marketing

centar za marketing

oglašavanje na internetu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.