Komentara: 2
Pregleda: 1568
Foto

Streljači Spartaka briljirali na Kupu Srbije

16.11.2023. u 08:30h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Streljačkog kluba "Spartak" još jednom je potvrdila primat u ovom sportu. Sa nedavno održanih Kupa Srbije i Kupa Vojvodine, šestočlana ekipa svih uzrasnih kategorija, vratila se sa najsjajnijim odličjem.
Streljači Spartaka briljirali na Kupu Srbije

Tim povodom, subotičke streljače je još jednom ove godine ugostio gradonačelnik Subotice sa saradnicima, koji je obećao dalju podršku klubu i već početkom naredne godine nabavku dve profesionalne puške, koje se koriste na olimpijadama i svetskim prvenstvima.

- Poslednjih nekoliko meseci jedna od glavnih sportskih tema u Subotici je streljaštvo. Razlog za to su vrhunski rezultati takmičara Streljačkog kluba "Spartak". Sada su kompletirali titule i obradovali nas sa tri ekipne i tri pojedinačne titule prvaka Srbije, pregršt srebrnih i bronzanih medalja, kao i osvajanjem Kupa Srbije i Kupa Vojvodine. Kup Srbije je jedno od najsloženijih i najtežih takmičenja, jer da biste ga osvojili cela ekipa, koja se sastoji iz pionira, juniora i seniora u muškoj i ženskoj kategoriji, mora dobro da puca, jer ako jedan radi loše to se odražava na kompletan rezultat – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić. - SK "Spartak" nije samo u takmičarskom delu napravio sjajne rezultate, pokazao se i kao sjajan domaćin i dobio je sve pohvale od učesnika Prvenstva Srbije, koje se održavalo u Subotici u disciplinama malokalibarska, vojnička i poluautomatska puška. Ovo je istorijska sezona za klub, sezona za pamćenje, a po broju osvojenih trofeja Spartak je najuspešniji klub u Srbiji.

Streljači Spartaka briljirali na Kupu Srbije

Pobedničku ekipu Kupa Srbije činili su Milan Jarić, Jelena Todorović, Vladimir Vujković Bukvin, Milica Ikić, Martin Kovač i Nikolina Varga.

- Zahvaljujem se na podršci koju smo dobili od Grada i Sportskog saveza Subotice, jer bez nje ne bismo uspeli da ostvarimo ovakav uspeh. U C programu smo trenutno klub broj jedan u Srbiji, sa najviše osvojenih titula, medalja, pehara, plaketa, priznanja... U svakom sportu je uspeh kada osvojite jednu titulu, a mi smo osvojili tri šampionske, tri vicešampionske i jednu pobednika Kupa. Rezultati su impresivni, od drugoplasiranog smo pobkli čak 20 krugova, a iza njih su veliki trud i zalaganje – naglasio je Milan Jarić, predsednik SK Spartak, koji broji oko 120 aktivnih članova. – Od toga je 20-30 super aktivno i oni se se svojski trudili da pomognu oko svega što doprinosi vrhunskim rezultatima. Oni su takođe važna karika našeg uspeha. Klub je ove godine uspeo da stvori i tim od 12 sudija streljaštva, koji se već pokazao na Kupu Srbije i Kupu Kikinde. Takođe, naši članovi su završili i školu za trenera, tako da smo uspeli da formiramo tri trenera – dva operativna i jednog strukovnog.

Streljači Spartaka briljirali na Kupu SrbijeSK "Spartak" obeležava deceniju postojanja, a tim povodom gradonačelniku Bakiću uručena je počasna članska karta sa brojem 1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 1568
Povezane teme

stevan bakić

streljački klub spartak

streljačko streličarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.