Komentara: 5
Pregleda: 2818

Strategija održivog razvoja Subotice u periodu od 2012. - 2021. godine

08.11.2011. u 16:24h
Izvor: RTV Yueco
Strategija održivog razvoja Subotice u periodu od 2012. - 2021. godine

U narednih godinu dana vladin i nevladin sektor u Subotici zajednički će raditi na izradi Strategije održivog razvoja Subotice u periodu od 2012. do 2022. godine. U velikoj većnici održana je partnerstka Skupština svih zainteresovanih za izradu ove strategije, a koji će u tri tematske grupe imati priliku da iznesu svoje stavove i ideje u kom pravcu Subotica treba da se razvija u desetogodišnjem periodu. Kada bude završena, strategija održivog razvoja treba da bude usvojena na Skupštini grada i predstavljaće osnovu svim institucijama i strukturama grada za dalje planiranje razvoja Subotice.

Predstavnici vladinog i nevladinog sektora, od zaštitnika građana, preko nevladinih organizacija do Zoološkog vrta, okupili su se u Gradskoj kući kako bi počeli sa radom na izradi Strategije održivog razvoja Subotice. Rad će trajati otprilike godinu dana, u tri tematske grupe - ekonomski razvoj, društveni razvoj i zaštita životne sredine. Svak sa svojom vizijom razvoja, kroz tematske grupe biće jasno utvrđeno i preporučeno, u kom pravcu grad treba da se razvija od 2012 do 2022. godine. U gradskoj upravi smatraju da će nakon donošenja strategije, Subotica biti bolje mesto za život jer će ona oslikavati želje i potrebe građana i institucija, a ne političkih elita.

Izradu ovog strateškog plana finansira Evropska unija kroz program Eksčejndž, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština. Izmena Strategije biće zahtevna koliko i njeno donošenje, a kritike će biti svedene na minimum kroz širok spektar učesnika u njenu izradu. Celim projektom rukovodi delegacija Evropske unije u Srbiji, što znači da će EU nakon izrade Strategije finansirati samo one projekte koji se odnose na njenu realizaciju. Ceo proces počinje i završava se u Skupštini grada. Gradski parlament je 15. juna pokrenula proces strateškog planiranja, i daće poslednju reč o finalnoj verziji dokumenta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2818
Povezane teme

Skupština grada Subotice

strategija održivog razvoja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.