Komentara: 5
Pregleda: 3169

Strani učenici u Subotici

15.03.2013. u 18:46h
Izvor: RTV Yueco
Troje učenika iz Brazila, Venecuele i Italije borave nedelju dana u Subotici. Tim povodom, u Svečanoj sali Gimnazije "Svetozar Marković", sinoć je održano veče Interkulture u organizaciji učenika ove škole. Strani učenici su govorili o kulturi zemlje iz koje dolaze, a učenici Gimnazije koji su primili učenike u svoje domove, govorili su o tom iskustvu.
Strani učenici u Subotici

Federiko Tirangolo, sedamnaestogodišnjak iz Italije, preko razmene učenika boravi u Srbiji oko pola godine. Na sinoćnoj Interkulturalnoj večeri, prikazao je kratak film o svom boravku u Srbiji. Kada je stigao u Srbiju, reči "Kako si" su bile jedine koje je znao da izgovori na srpskom. Veoma mu je drago što boravi u našoj zemlji i kaže da se lepo oseća u porodici kod koje boravi u Subotici.

Učenik na razmeni, u porodici u kojoj boravi, treba da bude prihvaćen kao član te porodice. Na nedelju dana, tri porodice u Subotici su primile strane učenike u svoje domove.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa kulturama Brazila, Venecuele i Italije, kao i da saznaju nešto više o programu razmene učenika i prijavljivanju porodica koje bi želele da otvore vrata svog doma nekom stranom učeniku.

Učenici na razmeni borave u Srbiji do godinu dana. U sklopu te razmene, NVO Interkultura Srbija je organizovala mini – razmenu, koja je omogućila boravak troje učenika u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 3169
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.