Komentara: 1
Pregleda: 3261

Štrajk u poreskoj upravi

02.02.2012. u 15:39h
Izvor: RTV Yueco
Štrajk u poreskoj upravi

Zaposleni u Poreskoj upravi otpočeli su generalni štrajk zbog neispunjenih zahteva u vezi s poboljšanjem materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih u toj službi. Poreska uprava filijala Subotica radi sa 30 odsto kapaciteta. Trenutno je u štrajku više od 4 hiljade članova jedinstvene organizacije sindikata zaposlenih u poreskoj upravi na teritoriji Srbije, dok je u Subotici u štrajku oko 70 radnika. Zbog smanjenog broja šaltera koji rade u poreskoj upravi u Subotici stvorili su se manji redovi, ali se čini da građani imaju razumevanja prema zaposlenima u ovoj instituciji.

Tereza Kudlik jedna je od subotičanki koja je obavljala svoje obaveze u poreskoj upravi, ali kaže da joj nešto duži red ispred šaltera nije smetao. Zbog štrajka zaposlenih u Poreskoj upravi klijenti će nešto duže čekati u redu, ali u jedinstvenoj organizaciji sindikata kažu da će svi poslovi, bez obzira na smanjen intenzitet rada, biti urađeni. Iako su određeni šalteri bili zatvoreni, redovi ispred otvorenih šaltera nisu bili dugački, kao što se možda očekivalo.

Jedinstvena organizacija sindikata krenula je štrajk iz razloga što smatraju da nije ispoštovan protokol koji je potpisan prošle godine između poslodavaca i sindikata, a koji je vezan za plate zaposlenih. U sindikatu se takođe ne slažu sa činjenicom da im je budžet za plate u 2012. godini umanjen za 25 odsto, dok je za meterijalne troškove umanjen za 70 odsto. Oni dalje traže da se ispoštuje zakon o napredovanju poreskih službenika, gde na svake dve godine, 20 odsto radnika, treba da napreduje 2 platna razreda, isplatu božichnih nagrada, kao i procenu rizika radnih mesta.

Sindikat poreske uprave Srbije broji 5 i po hiljada članova, od kojih je preko 4000 hiljade njih u štrajku, ali se očekuje da se vech sutra taj broj povecha. Iako u sindikatu poreske uprave Srbije kažu da je u određenim filijalama bilo čak i pokušaja fizičkog obračuna, između direktora i štrajkača, u filijali Subotica, sve prolazi u mirnom i korektnom odnosu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3261
Povezane teme

štrajk

poreska uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.