Komentara: 6
Pregleda: 3658

Štrajk Centra za socijalni rad

13.10.2011. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Štrajk Centra za socijalni rad

Radnici Centra za socijalni rad od 20. oktobra stupaju u štrajk zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja i ispunjavanje drugih zahteva. Centar za socijalni rad je tako prihvatio poziv strukovne organizacije Sindikata zaposlenih u socijalnoj zaštiti da svi radnici iz ove oblasti stupe u štrajk i iskažu svoje nezadovoljstvo pred Ministarstvom rada i socijalne politike. Minimum procesa rada biće poštovan u skladu sa Zakonom o radu, a podršku zahtevima pružilo je i Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata Grada Subotica.

Milan Margaretić je jedan od socijalnih radnika koji će učestvovati u štrajku. Kako je izneto na press konferenciji u Gradskom veću Saveza samostalnih sindikata, Margaretić i ostali socijalni radnici u ovom trenutku imaju gotovo 10 puta više posla nego pre deset godina, uz isti broj kolega. Donošenjem novog zakona o socijalnoj zaštiti, prema tvrdnjama koje su iznete, došlo se u situaciju da pojedini iznosi socijalne pomoći budu veći od plate zaposlenih u Centru za socijalni rad. Iz tog, ali i drugih razloga razloga, socijalni radnici iz cele Srbije stupaju u štrajk.

Ovaj štrajk se odnosi na zaposlene u svim socijalnim ustanovama, a za sada su jedino zaposleni Centra za socijalni rad odlučili da krenu u štrajk. Kao razlozi su, između ostalih, navedeni niske zarade, neprimenjivanje postojećeg posebnog kolektivnog ugovora i nepotpisivanje novog, neisplaćivanje jubilarnih nagrada. Štrajk je zakazan za 20. oktobar, o predlogu minimuma rada obavešteno je i rukovodstvo i osnivač, a veliki broj štrajkača je zainteresovan i za odlazak na Beograd gde će istog dana socijalni radnici iz cele Srbije iskazati svoje nezadovoljstvo ispred Ministarstva rada i socijalne politike.

Centar za socijalni rad je jedan od većih u Srbiji i zapošljava oko 60 radnika. Prema predloženom minimumu procesa rada, njih oko 15 će stajati na raspolaganju strankama za vreme štrajka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3658
Povezane teme

centar za socijalni rad

štrajk

milan margetić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.