• Pregleda: 645

Stoni tenis: Poraz Spartaka od lidera Radničkog, uz žestok otpor "golubova"

U 9. kolu Prve lige Srbije Spartak Stoss je dočekao lidera na tabeli, ekipu Radnički iz Novog Sada. Gosti su na kraju pobedili sa 4:2, ali do te pobede nisu uopšte lako došli.
Stoni tenis: Poraz Spartaka od lidera Radničkog, uz žestok otpor "golubova"

Gosti iz Novog Sada su i pre meča slovili za velikog favorita, ali Subotičani se nisu olako predali, pružili su žestok otpor i malo je nedostajalo i da naprave prvorazredno iznenađenje.

Sam početak meča pripao je domaćinima. Ištvan Poljak je u prvoj partiji iznenadio Vladu Borčić i savladao ga sa 3-1, u meču u kojem je publika uživala u odličnim potezima sa obe strane. U drugom meču Bojan Crepulja lako je savladao Čokića sa 3-0, u trećoj partiji Takarič je rutinski pobedio Starević.

U četvrtoj partiji sastala su se dva najbolja igrača iz oba sastava. Bio je to meč u kojem je mlađi Crepulja nadmudrio Poljaka sa 3-0, te je na semaforu bilo 2-2. Prva meč lopta propuštena je već u petoj partiji gde je Takarič izgubio od Borčića 3-1, iako je i ovde ishod mogao biti drugačiji.

Čokić i Starević u šestoj partiji su igrali poslednji susret ovog duela. Mlada nada Spartak Stossa Čokić imao je prilike i da pobedi Starevića, ali je gostujući igrač rutinski priveo meč kraju.

Radnički iz Novog Sada tako je ostao u jesenjem delu jedina neporažena ekipa u Prvoj ligi, čim se uosvojili taj deo sezone, sa tendencijom da ce na kraju biti i prvaci lige.

Spartak Stoss - Radnički NS 2-4

Pojedinačne partije: Poljak Ištvan - Borčić Vlada 3-1 (1-0), Čokić Aleksandar - Crepulja Bojan 0-3 (1-1), Takarič Robert - Starević Dušan 3-0 (2-1), Poljak Ištvan - Crepulja Bojan 0-3 (2-2), Takarič Robert - Borčić Vlada 1-3 (2-3) i Čokić Aleksandar - Starević Dusan 1-3 (2-4)

Ovim mečom završena je polusezona. Nakon 9 kola ekipa Spartak Stoss ima 5 pobeda i 4 poraza i zauzima 4. mesto, što je po rečima trenera Branka Brstine za ovaj sastav veliki uspeh, sa tendencijom da plasman zadrže i do kraja prvenstva.

Za Prvoligaše nema pauze, sledi nastavak lige za vikend kada u subotu, 17. februara Spartak Stoss dočekuje ekipu Galadske iz Kikinde i to će biti i prilika da se revanšira za poraz u Kikindi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.