Komentara: 6
Pregleda: 8673

Stomatolog i naredne godine u Tavankutu, Bajmoku i Žedniku

27.12.2013. u 16:52h
Izvor: RTV Yueco
Iako je bilo najavljeno da će stanovnici Tavankuta, Žednika i Bajmoka od 1. januara ostati bez stomatologa, to se na sreću, neće desiti. Zbog povećanog obima posla, stomatolozima će radni odnos biti produžen do kraja 2014. U Domu zdravlja kažu da će tako građani ovih naselja, i u narednoj godini, moći da dobiju stomatološke usluge, koje se naplaćuju.
Stomatolog i naredne godine u Tavankutu, Bajmoku i Žedniku

Iako ima skoro 6 000 stanovnika, Tavankut je mogao da ostane bez stomatologa. Stomatologu, koji radi pri Domu zdravlja, 31.  decembra trebalo je da istekne radni odnos, pa bi građani ovog naselja u narednoj godini za svaku stomatološku intervenciju bili primorani da idu u grad. Ovakva odluka nadležnih, navela je građane da pišu peticiju kako bi zadržali stomatologa.

Kadrovskim planom jula prošle godine izvršena je reorganizacija Stomološke službe, pa je broj zaposlenih sa 102 smanjen na 79. Ovim planom predviđeno je da 32 stomatologa rade po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja besplatno, a 10 stomatologa je radilo naplatu. Reogranizacija je dovela do toga da, nekoliko meseci, stanovnici ovih naselja ostanu bez stomatologa. Grad im je tada izašao u susret, i uz Dom zdravlja, podržao finsiranje dva stomatologa. Međutim, radni odnos ovih stomatologa bio je produžen samo do decembra ove godine.

I u narednoj godini, stanovnici Tavankuta u svom Domu zdravlja moći će da dobiju stomatološke usluge, koje se naplaćuju. Građani, koji imaju pravo na besplatne stomatološke usluge će, kao i ranije, biti upućivani u Polikliniku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 8673
Povezane teme

stomatološka služba

zubar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.