Komentara: 0
Pregleda: 1090

"Sto godina od rođenje Marije Kalas" - koncert operske muzike u Gradskoj kući

26.09.2023. u 14:41h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak, 28. septembra, u Velikoj većnici, sa početkom u 19 časova održaće se koncert operske muzike. Nastupaju sopran Mirjana Nedeljković, bariton Milan Obradović, sopran Ester Čuzdi i Milivoje Veljić, klavir.
"Sto godina od rođenje Marije Kalas" - koncert operske muzike u Gradskoj kući

Povod za ovaj koncert, na kome će publika imati priliku da čuje najpoznatije operske arije jeste jubilej koji se obeležava u metropolama i gradovima širom sveta - stogodišnjica od rođenja velike operske dive Marije Kalas. 

 - Ovim koncertom pridružujemo se brojnim gradovima u svetu u kojima se obeležava stogodišnjica od rođenja najveće ikada, najslavnije operske pevačice, Marije Kalas. Posebno mi je zadovoljstvo da najavim svoju bivšu učenicu, Ester Čuzdi, koja je završila srednju muzičku školu na odseku za solo pevanje u subotici, a sada je druga godina master studija solo pevanja u Segedinu - kaže Tamara Marković, predsednica agencije "Bridge Events". 

"Sto godina od rođenje Marije Kalas" - koncert operske muzike u Gradskoj kućiNa reperotoaru umetnika, u četvrtak će se naći brojne operske arije, koje su pisali neki od najvećih kompozitora svih vremena. 

 - Kako dolikuje jednom ovakovom koncertu, mi ćemo izvesti operske arije, proizišle iz pera najvećih a to su Verdi, Pučini, Bize, ali i Nino Rota, jedan od najpoznatijih kompozitora filmske muzike, koji je stvarao i klasičnu muziku. Čućemo i operski duet - finalni duet iz opere "Evgenije Onjegin", kojim se završava ova opera Čajkovskog. A kada operski pevači ne pevaju opere, oni pevaju solo pesme. To je posebna forma umetničke muzike kada klasični kompozitori pišu inspirisani poezijom. Čućemo del adomaćih autora, Marka Tajčevića, višestruko nagrađivanog kompozitora Miroljuba Aranđelovića Rasinskog, čućemo pesme i Zoltana Kodelja - rekao je Milivoje Veljović, predsednik udruženje "Shake&Spear", istaknuti pijanista i klavirski sradnik, docent na katedri za klavir FMU u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1090
Povezane teme

koncert

velika većnica

koncert klasične muzike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.