Komentara: 0
Pregleda: 2028

Stiže druga isporuka vakcina

04.01.2010. u 10:50h
Izvor: RTV Yueco
Stiže druga isporuka vakcina

U subotičke domove zdravlja danas stiže druga isporuka vakcina protiv novog gripa. U prvoj isporuci, u Suboticu je stiglo 2830 doza. Od početka vakcinisanja u Subotici 2700 građana primilo vakcinu. Lekari zaključuju da je interesovanje građana sasvim zadovoljavajuće.

Iako su posle odluke ministra vakcine protiv novog gripa dostupne i besplatne za sve građane, a ne samo one koji spadaju u ugroženu kategoriju stanovništva najveće interesovanje za vakcinisanje u subotičkim domovima zdravlja vlada među starijim sugrađanima.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje potvrdili su da bi danas u Suboticu trebalo da stigne druga isporuka cepiva protiv gripa tipa a H1N1, iako se još uvek ne zna o kojoj količini je reč. Direktorka Doma zdravlja, dr Ružica Crnjaković Tonković saopštila je da je do sada u Subotici utrošeno 2700 vakcina. Vakcine su primili uglavnom stariji i hronični bolesnici, dok je malo interesovanje za vakcinisanje kod dece i trudnica.

U subotičkoj Opštoj bolnici na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 6 pacijenata. Danas je sa zdravstvenim stanjem sličnim gripu na Odeljenju intenzivne nege primljen je B.N. (1963. godište). Pacijent se nalazi u teškom opštem stanju i priključen je na mehaničku ventilaciju.

Pacijentkinje F.E. (1944. godište) i S.G. (1966. godište) smeštene na Odeljenju intenzivne nege, nalaze se u teškom opštem stanju i priključene su na mehaničku ventilaciju. Dok je stanje pacijentkinje E.Č. (1957. godište), smeštene na Odeljenju intenzivne nege i pacijenata na Odeljenju pedijatrije I.M. (2001. godište) i Đ.B. (2003. godište) stabilno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2028
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.