Komentara: 0
Pregleda: 5932

Stiropor — laki izvozni adut

21.12.2008. u 10:08h
<p>Predsednik Pokrajinskog Izvr&scaron;nog veća Bojan Pajtić otvorio je 12. decembra novi najsavremeniji proizvodni pogon građevinskog stiropora u preduzeću &bdquo;Masterplast Yu&rdquo; u Subotici, u koji je istoimena mađarska kompanija koja ima svoja preduzeća u 15 zemalja, uložila 5,5 miliona evra.</p>
Stiropor — laki izvozni adut

Svečanom otvaranju pogona prisustvovalo je oko 480 zvanica, a pritiskom na dugme prisutni su videli kako iz postrojenja izlazi ogromna tabla stiropora, na koju su svoje potpise osim Pajtića stavili i Ištvan Pastor, pokrajinski sekretar za privredu i potpredsednik Izvršnog veća, gradonačelnik Saša Vučinić i Tivadar Bunford, direktor „Masterplasta”.

— Uz podršku Sekretarijata za privredu i Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, pokrajinska Vlada je uložila oko 30 miliona dinara za otvaranje novog pogona fabrike koja već ima lidersku poziciju u regionu — rekao je Pajtić i naglasio da će 100 radnika dobiti posao u novom pogonu.

Tivadar Bunford podvukao je da pogon radi na 6.500 kvadratnih metara, da „Masterplast” primenjuje tehnologiju koja štedi i do 70 odsto energije po kubnom metru proizvedenog stiropora.

— Cena električne energije raste, gasa takođe. Dobra toplotna izolacija obezbeđuje i štedi do 30 posto energije, pa od 100 naših artikala stiropor na velika vrata traže ne samo kod nas, nego sve više kao naš izvozni adut — kazao je Bunford i dodao da veruje da se partner iz Mađarske neće pokajati što je u Suboticu uložio sredstva, jer podatak da će se izvoziti 70 posto proizvodnje samo subotičke fabrike, rešava i deo ekonomske krize.

Rukovodstvo ovog preduzeća je imalo jedinstvenu poruku da je „Masterplast” posle veletrgovine razvio proizvodnju kojom osvaja tržište. Dok druga preduzeća otpuštaju radnike ova fabrika razvija posao u svojim pogonima a za dve godine se očekuje da će fabrika punim kapacitetom snabdevati lokalno i regionalno tržište.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 5932
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.