Komentara: 1
Pregleda: 2318

Stipendije za učenike Hemijsko-tehnološke škole

15.11.2017. u 18:49h
Izvor: Subotica.com
Pet učenika prvog razreda Hemijsko-tehnološke škole, koji pohađaju obrazovne profile pekar i prehrambeni tehničar, dobili su stipendije od subotičkih privrednika.
Stipendije za učenike Hemijsko-tehnološke škole

Tri subotička privrednika krajem prošle godine izrazila su želju da stipendiraju učenike prvih razreda, kako bi podstakli učenike da se školuju za prehrambene tehničare i pekare, koji spadaju u deficitarna zanimanja.

- Na naše veliko zadovoljstvo krajem prošle školske godine naišli smo na razumevanje poslodavaca u prvom redu mislim na piceriju „Denis“, pekaru „Proleće“ i kompaniju „Mini pani“ da nam pomognu da povećamo interesovanje za ove obrazovne profile. Interesovanje učenika je zaista bilo na zavidnom nivou, to znači da su kompletno mesta i za pekare i za prehrambene tehničare popunjena a mislim da smo sa ovim stipendijama obezbedili ne samo dobru popunjenost tih obrazovnih profila, nego su se i upisali  učenici sa boljim uspehom, prema tome cilj je postignut. Računamo da će opravdati  poverenje i da će im stipendija biti podsticaj za što bolje rezultate, koje bi trebalo da postignu u našoj školi - kaže direktor Hemijsko-tehnološke škole, Nikola Matković, koji je izrazio nadu da će naredne školske godine biti stipendiran veći broj đaka.

Kriterijumi za dodelu stipendija bili su postignut uspeh u toku školovanja i materijalno stanje učenika, a među stipendistima su i učenici koji pohađaju nastavu na srpskom i na mađarskom jeziku. Učenici će stipendiju dobijati u deset mesečnih rata, u iznosu od po 3 hiljade dinara. Pored finansijske podrške, društveno odgovorni privrednici iskazali su volju i da đacima obezbede praksu u toku školovanja.

Među učenicima koji su dobili stipendiju je i  Adrijana Hajdu, koja kaže da će joj ovaj gest biti velika motivacija za postizanje što boljeg uspeha, posebno na praksi.

-Stipendija me motiviše da učim bolje i da bolje radim na praksi-kaže Adrijana Hajdu, koja se školuje za pekara- Pričali su mi da je pekar interesantno zanimanje pa sam odlučila da ga upišem. Uvek sam volela da mesim testo. Jako mi se dopada smer, interesantna mi je nastava, ali ipak je interesantnija praksa, jer uvek učimo nešto novo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2318
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.