Komentara: 4
Pregleda: 2853

Stipendije za 50 najboljih studenata

10.02.2012. u 15:07h
Izvor: RTV Yueco
Stipendije za 50 najboljih studenata

U Velikoj većnici Gradske kuće dodeljene su stipendije najboljima studentima iz Subotice. Stipendiju u mesečnom iznosu od 8600 dobilo je 50 studenata. Uslovi konkursa bili su, pre svega, uspeh, a potom i deficitarnost zanimanja, kao i poznavanje jezika sredine.

Većina studenata će stipendiju da iskoristi za osnovne potrebe kao što je plaćanje doma i za hranu. Mnogi od njih su i prvi put dobili stipendije.

Po novom pravilniku Skupština grada Subotice drugu godinu za redom stipendira najbolje studente. Stipendija od 8600 dinara mesečno će biti najboljim studentima isplaćena retroaktivno od prvog oktobra školsku godinu 2011/12.

Među nagrađenima iako su ostvarili odlične uspehe nisu se našli studenti farmacetskog fakulteta, jer prema nacionalnoj službi za zapošljavanje to nije deficitarno zanimanje. Uslovi konkursa bili su pre svega ostvaren uspeh i deficitarnost zanimanja, a dodatni poeni dobijali su se i za poznavanje jezika sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2853
Povezane teme

stipendije

dodela stipendija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.